08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Specialized Purgatory GRID 2Bliss MTB Cykeldäck

529 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Och när man trodde att Specialized hade en av världens bästa däcksortiment kommer Purgatory Grid. Vad som är till synes ganska likt Purgatory 2bliss, gömmer en hel del nya godsaker och uppgraderingar som kan få vem som helst att tappa hakan.

Grid-däcksidor ökar slitstyrka och skydd mot skärsår med 23%. Och inte 23% mer än ett vanligt däck, utan jämfört med Purgatory 2bliss! Om du har insett hur viktigt det är med bra däck, och vill göra dig så när som immun mot skurna däcksidor så borde detta göra valet enkelt.

Purgatory Grid ger oss all mountain cyklister grepp så det räcker och blir över med ett nytt, FE-optimerat däckmönster och Purgatory har aldrig varit snabbare än det är nu. Självklart butyltätat på insidan och gör det garanterat läckfritt för enkel slanglös njutning.

- Grid stomme
- 2Bliss Ready
- Vikbart
- Gripton gummi
- 29x2.3 ca: 795 gram


För att tydliggöra vad de olika beteckningarna innebär kommer här en snabbguide på Specialized-däcken:

S-WORKS
- Specializeds lättaste stomme för absolut lägsta vikt och rullmotstånd.

CONTROL
- Control representerar ett däck i lättvikt med extra skydd mot skärsår. En stryktåligare variant som trots det klassas som en av de lättaste. (55-60 gram tyngre än S-Works). Controldäcken består av en lite bredare slitbana som matchar dagens bredare fälgar för optimal prestanda.

GRID
- En stomme för lite tuffare terräng. Om du värdesätter ett bättre punkteringsskydd (ca:30% ökat skydd mot skärsår gentemot Control) och/eller behöver en stomme som är stabilare för att kunna pressa däcket hårdare i kurvorna.

GRID TRAIL
- Grid Trail stommen är styv för bästa kontroll vid lågt däcktryck. Grid Trail består av kraftigare sidodubbar samt ett omarbetat mönster som resulterar i jämnare fäste längst däcket när du lägger ner cykeln i kurvorna.

GRID GRAVITY
- Däck framtagna för enduro och downhill. Med dubbla lager cord tillsammans med ett extra lager gummi längst sidoväggarna får du ett däck med extremt bra punkteringsskydd och stabilitet samtidigt som du bibehåller nästintill samma rullegenskaper som Grid Trail.

GRIPTON
- Är Specializeds egna gummiblandningar. Ett grymt recept optimerat för lågt rullmotstånd, högt mekaniskt grepp och för att filtrera bort vibrationer och ojämnheter.

T7/T9
- T i T7 och T9 står för Tread compound (gummiblandning) och siffran sju eller nio anger gummiblandningens hårdhet. T9 är den mjukaste blandningen och ger ett extremt bra grepp i alla situationer och temperaturer. T7 är en balanserad blandning för dig som prioriterar grymt fäste men med lite bättre slitstyrka.