08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Specialized Purgatory GRID 2Bliss MTB Cykeldäck

529 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Och när man trodde att Specialized hade en av världens bästa däcksortiment kommer Purgatory Grid. Vad som är till synes ganska likt Purgatory 2bliss, gömmer en hel del nya godsaker och uppgraderingar som kan få vem som helst att tappa hakan.

Grid-däcksidor ökar slitstyrka och skydd mot skärsår med 23%. Och inte 23% mer än ett vanligt däck, utan jämfört med Purgatory 2bliss! Om du har insett hur viktigt det är med bra däck, och vill göra dig så när som immun mot skurna däcksidor så borde detta göra valet enkelt.

Purgatory Grid ger oss all mountain cyklister grepp så det räcker och blir över med ett nytt, FE-optimerat däckmönster och Purgatory har aldrig varit snabbare än det är nu. Självklart butyltätat på insidan och gör det garanterat läckfritt för enkel slanglös njutning.

- Grid stomme
- 2Bliss Ready
- Vikbart
- Gripton gummi
- 29x2.3 ca: 795 gram
För att tydliggöra vad de olika beteckningarna innebär kommer här en snabbguide på Specialized-däcken:

S-WORKS
- Specializeds lättaste stommar för lägsta vikt och lägst rullmotstånd

CONTROL
- Specializeds nya Control casing för dig som vill ha ett lätt däck (ca:55-60 gram tyngre än S-Works) men som ändå har bra skydd mot skärsår.
- Control däcken har även en nyutvecklad slitbana som är lite bredare än tidigare och matchar dagens bredare fälgar bättre än tidigare versioner av samma däck.

GRID
- En stomme för dig som kör lite tuffare terräng. Om du värdesätter ett bättre punkteringsskydd (ca:30% ökat skydd mot skärsår gentemot Control däcken) och/eller behöver en stomme som är stabilare för att kunna pressa däcket hårdare i kurvorna

GRID TRAIL
- Den nya Grid Trail stommen är styvare för att ge dig ännu bättre kontroll vid lågt däcktryck. Grid Trail-däcken har fått kraftigare sidodubbar och ett omarbetat mönster. Detta för att ge ett jämnare fäste i övergången mellan centrum mönstret och sidodubbarna när du lägger ner cykeln i kurvor.

BLCK DMND
- Däck designade för Enduro och Downhill cykling. Med dubbla lager cord och ett extra lager gummi i sidoväggarna.
Får du ett däck med extremt bra punkteringsskydd och stabilitet samtidigt som du bibehåller nästan samma rullegenskaper som på t.ex Grid Trail däcken.

GRIPTON
- Är Specializeds egna gummiblandningar. Enkelt kan men beskriva det som att man optimerar för lågt rullmotstånd, högt mekaniskt grepp och för att filtrera bort vibrationer och ojämnheter.