08-643 73 55      INFO@CYKELCITY.SE  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Specialized Power Mimic Expert Dam Sadel

1 829 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Specializeds Body Geometry team med den legendariske bikefit konnässören Andy Pruitt i spets har utvecklat en sadel som gör domningar, skav och svullnad på mjukdelarna vid sadelskåran till ett minne blått. Bakgrunden till den nya konstruktionen utvecklades i samarbete med 22 kvinnliga cyklister i åldrarna 22-65 år som under längre tid lidit av sadelproblematik. Lösningen heter Mimic och är utvecklat med hänsyn till den kvinnliga anatomin. Konstruktionen består av skumgummi med olika densitet som skapar jämvikt för mjukdelarna, samtidigt som trycket reduceras och ger ett ökat blodflöde till känsliga delar.

Mimic konstruktionen är i denna modell kombinerad med en Specialized Power Expert sadel med titanium rails för lågvikt samt Specializeds egna SWAT-system för att montera exempelvis en extra slang med kolsyrepatron eller ett multiverktyg. Level 2 padding ger utöver Mimic ytterligare dämpning för rumpan.

- Mimic
- Titanium rails
- SWAT kompatibel
- Padding level 2
- Vikt: 200g/143mm
- Dam (Fungerar mycket bra även för herrar)


Specialized Body Geometry
Idag har många tillverkare ett eget system för att assistera cyklister i deras jakt på en passande sadel, och Specialized är inget undantag. Men istället för att koncentrera sig på sadlar, har Specialized skapat ett helt ecosystem av produkter som är framtagna för att öka kraft, förebygga skador, förbättra uthållighet och maximera komfort.

Systemet kallas Body Geometry och omger alla produkter som rör en cyklists kontaktpunkter med cykeln - sadel, skor, handskar och byxor.

Body Geometry är vetenskapligt framtagen med modern forskning och resultatet är en serie produkter som erbjuder enormt hög kvalitet som både löser problem med bristande komfort och samtidigt ser till att göra dig snabbare, starkare och uthålligare.

Om du är en ambitiös cyklist så gör du klokt i att kika efter den lilla BG-loggan som sitter på alla dessa produkter.