08-643 73 55      INFO@CYKELCITY.SE  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Specialized Phenom Pro Elaston MTB Sadel

2 899 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Phenom Pro Elaston är en mountainbike sadel med, kolfiber rails, för dig som söker en minimalistisk sadel som har riktigt bra komfort. Formen på ovandelen är kurvigt formad för att förbättra komfort och stöd samtidigt som den har friktionslösa zoner fram och bak. Detta ser till att benen går fritt och man lätt kan röra sig på och runt sadeln utan att fastna i den. Vidare är denna sadeln tillverkad med ett elaston material istället för traditionellt PU material. Elaston är små kuddar adderade i vadderingen. Resultatet ger en känsla som efterliknar att sitta på 1000 minimalistiska kuddar istället för en stor kudde. Den stängda bakdelen är en välkommen detalj för cyklister som kör i baggies och som annars brukar ha lätt att fastna i delade sadlar.

- För upprätt sittställning
- Kolfiber sadelrails
- Svart
- 143mm / 207 g
- 155 mm / 219 g
- SWAT fästen under sadeln för att enkelt ha med sig verktyg

Specialized Body Geometry
Idag har många tillverkare ett eget system för att assistera cyklister i deras jakt på en passande sadel, och Specialized är inget undantag. Men istället för att koncentrera sig på sadlar, har Specialized skapat ett helt ekosystem av produkter som är framtagna för att öka kraft, förebygga skador, förbättra uthållighet och maximera komfort.

Systemet kallas Body Geometry och omger alla produkter som rör en cyklists kontaktpunkter med cykeln - sadel, skor, handskar och byxor.

Body Geometry är vetenskapligt framtagen med modern forskning och resultatet är en serie produkter som erbjuder enormt hög kvalitet som både löser problem med bristande komfort och samtidigt ser till att göra dig snabbare, starkare och uthålligare.

Om du är en ambitiös cyklist så gör du klokt i att kika efter den lilla BG-loggan som sitter på alla dessa produkter.