08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Specialized New Diverge Sport Carbon Gravelcykel 2021

33 999 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Diverge Sport Carbon med FACT 8r carbonram, Future Shock 1.5 och fullcarbon gaffel. Tillsammans med Shimanos GRX-komponenter blir det här en cykel som är både lätt, kvick och rolig både för träning, pendling och helgäventyr.

OBS! Diverge Sport Carbon kommer in till oss i januari 2021. För mer info om förhandsbokning eller leveranstider, kontakta oss i butiken.

Specialized säger att nya Diverge är den mest kapabla gravelcykeln som någonsin tillverkats. Vi är lockade att hålla med.
Gravelcykeln har utvecklats från det som från början var en racer med plats för bredare däck, till att bli en cykel som klarar så mycket mer.
Nya Diverge har fått längre reach samt flackare gaffelvinkel och längre offset på gaffeln. Längre hjulbas samt flackare gaffelvinkel ger dig bättre stabilitet och kontroll samtidigt som man bibehåller den kvicka roliga känslan i cykeln med kortare styrstam samt ökat offset på gaffeln.

Breda däck med stor luftkammare gör att du kan cykla snabbare på sämre underlag. Att cykla snabbt är ju aldrig fel. Nya Diverge har plats för 700cx47mm eller 650Bx2,1" däck (Cyklarna levereras med 700cx38mm)

Future Shock är fjädring/dämpning i styrröret som Specialized från början utvecklade för gatsten. Det funkar såklart suveränt bra på en gravelcykel också. Future Shock har 20mm slaglängd och är designad för att avlasta cyklisten från skakningar och ojämnheter. Allt för att du ska kunna köra snabbare, längre och med mer komfort på sämre vägar.

Diverge är utrustad med fästen för skärmar, pakethållare samt Low-rider. Det finns även fästpunkter för upp till 6st flaskhållare. Eller väskor som använder samma hålbild som flaskställ.


Ram: Specialized Diverge FACT 8r carbon, Future Shock suspension, threaded BB, internal routing, 12x142mm thru-axle, flat-mount disc
Framgaffel: Future Shock 1.5 w/Smooth Boot, 8r FACT carbon, 12x100 mm thru-axle, flat-mount
Växelreglage: Shimano GRX 810 hydraulic brake levers, mechanical shifting
Bromsar: Shimano GRX RX810
Framväxel: Shimano GRX RX810
Bakväxel: Shimano GRX RX810,11-speed
Kassett: Shimano 105, 11-speed, 11-34t
Kedja: Shimano HG601, 11-speed
Vevparti: Shimano GRX RX600
Hjul: DT Swiss G540 rim, 24mm inner width, tubeless ready, 24h, Specialized full sealed bearing thru axle hub, centerlock disc
Däck: Pathfinder Sport, 700x38mm
Sadel: Specialized Power, hollow steel rails
Styrstam: Future Stem, Comp, w/Integrated computer mount
Styre: Specialized Adventure Gear Hover, 103mm drop x 70mm reach x 12 grader flare
Sadelstolpe: Carbon, single-bolt, 30.9mm


Herr eller damcykel? Vad är skillnaden?
Specialized strävar efter design för individen och vill inte sätta könsroller där avgörande skillnad i kroppsbyggnad inte finns. Däremot där det väl förekommer betydande olikheter investerar Specialized i djupgående studier för att maximera support och prestation. Däribland sadlar och handskar.

Damer och herrar, långa som korta, breda som smala. Vi ser alla olika ut och med facit i hand kan kroppsbyggnaden skilja minst lika mycket inom de olika könsrollerna som mellan dem. Det är din unika kroppskonstruktion som bestämmer vilken storlek som passar just dig, inte beroende på om du är kvinna eller man. Kvinnor har i regel bredare bäckenben och kan behöva en bredare sadel...that's it.

Vi ser till att du får rätt modell och storlek på din cykel och att den blir rätt anpassad för just dig. Vi anser att det är viktigt med Bikefit, därför ingår det vid köp av cykel från oss och det är mindre viktigt om du väljer en dam- eller unisexmodell.


Inte köpbar i vår webshop. Klicka här

Denna produkt är inte köpbar online. Vissa produkter säljer vi endast i vår fysiska butik på Folkungagatan 126. Om du har några frågor, hör av dig till oss så hjälper vi dig.