08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Specialized New Diverge Expert Carbon Gravelcykel 2020

67 999 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Diverge Expert Carbon med FACT 9r carbonram, Future Shock 2.0 och Shimanos GRX Di2-komponenter gör denna drömraket till något långt utöver det vanliga. Optimerad för allt som kretsar kring träning, tävling och grusäventyr i alla dess former och längder. En lätt, kvick och fantastiskt rolig cykel som inte tvekar där vägen tar slut.

Specialized menar att Diverge är en av de mest kapabla gravelcykel som någonsin tillverkats och vi är beredda att hålla med. Gravel har på otroligt kort tid utvecklats från det som var till en början en racer med plats för bredare däck, till en cykel som hanterar med stil och råge underlag och utmaningar i hastigheter som avanceras dag för dag.

Nya Diverge består av ett längre reach och offset på gaffeln. Det tillsammans med den flackare gaffelvinkeln och den aningen längre hjulbasen resulterar i bättre stabilitet och ökad kontroll samtidigt som den kortare styrstammen bibehåller geometrins kvicka, roliga och rappa karaktär.

Bredare däck betyder en större luftkammare som i sin tur hanterar tuffare terräng så du kan bibehålla farten och fokusera på nästa parti. Ett bredare däck medför också en större kontaktyta för maximalt grepp i stökiga kurvor. Optimera däckets egenskaper med slanglös uppsättning som även eliminerar pinch flats samt minskar risken för punktering överlag. Diverge har plats för 700cx47mm eller 650Bx2,1" däck. (Cyklarna levereras med 700cx38mm)

Future Shock är en fjädring/dämpning i styrröret som Specialized från början utvecklade för gatsten. Självfallet ett grymt verktyg även för gravelcyklisten. Future Shock har 20mm slaglängd och är designad för att avlasta cyklisten från skakningar och ojämnheter. Allt för att du ska kunna köra snabbare, längre och med mer komfort på stökigare underlag.

Diverge är utrustad med en hel del fästen för bland annat skärmar, flaskor, pakethållare samt Low-rider rack i fram. Diverge är även försedd med Specialized legendariska SWAT-lucka som tillåter dig förvara extraslang, verktyg, bars eller till och med en jacka inuti ramen. Perfekt och supersmidigt för allt från vardagspendling till flerdagarsäventyr.


Ram: Specialized Diverge FACT 9r carbon, SWAT Door integration, Future Shock suspension, threaded BB, internal routing, 12x142mm thru-axle, flat-mount disc
Framgaffel: Future Shock 2.0 w/ Damper, Smooth Boot, 11r FACT carbon, 12x100 mm thru-axle, flat-mount
Växelreglage: Shimano GRX RX815 Di2, hydraulic brake levers, 11 speed
Bromsar: Shimano GRX RX810
Framväxel: Ingen
Bakväxel: Shimano GRX RX817 Di2,11-speed
Kassett: Shimano XT 11-speed, 11-42t
Kedja: Shimano Ultegra, 11-speed
Vevparti: Shimano GRX RX810-1 40t
Hjul: DT Swiss G540 rim, 24mm inner width, tubeless ready, 24h, Specialized full sealed bearing thru axle hub, centerlock disc
Däck: Pathfinder Pro, 700x38mm
Sadel: Specialized Power Expert
Styrstam: Future Stem Pro
Styre: Specialized Adventure Gear Hover, 103mm drop x 70mm reach x 12 grader flare
Sadelstolpe: Roval Terra Carbon Seat Post, 20mm Offset


Herr eller damcykel? Vad är skillnaden?
Specialized strävar efter design för individen och vill inte sätta könsroller där avgörande skillnad i kroppsbyggnad inte finns. Däremot där det väl förekommer betydande olikheter investerar Specialized i djupgående studier för att maximera support och prestation. Däribland sadlar och handskar.

Damer och herrar, långa som korta, breda som smala. Vi ser alla olika ut och med facit i hand kan kroppsbyggnaden skilja minst lika mycket inom de olika könsrollerna som mellan dem. Det är din unika kroppskonstruktion som bestämmer vilken storlek som passar just dig, inte beroende på om du är kvinna eller man. Kvinnor har i regel bredare bäckenben och kan behöva en bredare sadel...that's it.

Vi ser till att du får rätt modell och storlek på din cykel och att den blir rätt anpassad för just dig. Vi anser att det är viktigt med Bikefit, därför ingår det vid köp av cykel från oss och det är mindre viktigt om du väljer en dam- eller unisexmodell.

 INGÅR VID CYKELKÖP:
BIKEFITBIKEFIT
Gör att du sitter perfekt på cykeln och minskar risken för skador.
Läs mer >>
SERVICEGARANTILIVSTIDS SERVICEGARANTI
Garanterar att din cykel alltid är i toppskick.
Läs mer >>
VÄRDECHECKVÄRDECHECK
För varje 10 000kr du köper cykel för får du 500kr att köpa kläder eller skor för.
Läs mer >>
AVBETALNINGAVBETALNING
Räntefri avbetalning. Sprid ut kostnaderna och avbetala via Klarna eller Resursbank.
Läs mer >>

Inte köpbar i vår webshop. Klicka här

Denna produkt är inte köpbar online. Vissa produkter säljer vi endast i vår fysiska butik på Folkungagatan 126. Om du har några frågor, hör av dig till oss så hjälper vi dig.