08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Specialized Hillbilly GRID 2Bliss MTB Cykeldäck

569 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Ett rejält däck med prioriterade utförsegenskaper, massor av grepp över rötter blöta hällar. Dobbarnas storlek och design är inspirerade av motocross-däck och sidoväggen i Grid ger bra stabilitet. Det fina 42a gummit i sidodubbarna för grepp och 50a i mitten för slitstyrka och lägre rullmotstånd. Möjligheten att köra slanglöst gör att greppet blir bättre och att du minskar risken för snakebite. Ett riktigt bra mountainbikedäck med utmärkta egenskaper utför till ett bra pris är vad du får när du köper ett Hillbilly. Bra Endurodäck.

- Grid stomme
- 2Bliss Ready
- 50a gummi i mitten 42a på sidorna
- Vikt 27.5x2.3 ca: 900 gram
- Vikt 27.5x2.6 ca: 985 gram
- Vikt 29x2.3 ca: 960 gram
- Vikt 29x2.6 ca: 1010 gram


För att tydliggöra vad de olika beteckningarna innebär kommer här en snabbguide på Specialized-däcken:

S-WORKS
- Specializeds lättaste stomme för absolut lägsta vikt och rullmotstånd.

CONTROL
- Control representerar ett däck i lättvikt med extra skydd mot skärsår. En stryktåligare variant som trots det klassas som en av de lättaste. (55-60 gram tyngre än S-Works). Controldäcken består av en lite bredare slitbana som matchar dagens bredare fälgar för optimal prestanda.

GRID
- En stomme för lite tuffare terräng. Om du värdesätter ett bättre punkteringsskydd (ca:30% ökat skydd mot skärsår gentemot Control) och/eller behöver en stomme som är stabilare för att kunna pressa däcket hårdare i kurvorna.

GRID TRAIL
- Grid Trail stommen är styv för bästa kontroll vid lågt däcktryck. Grid Trail består av kraftigare sidodubbar samt ett omarbetat mönster som resulterar i jämnare fäste längst däcket när du lägger ner cykeln i kurvorna.

GRID GRAVITY
- Däck framtagna för enduro och downhill. Med dubbla lager cord tillsammans med ett extra lager gummi längst sidoväggarna får du ett däck med extremt bra punkteringsskydd och stabilitet samtidigt som du bibehåller nästintill samma rullegenskaper som Grid Trail.

GRIPTON
- Är Specializeds egna gummiblandningar. Ett grymt recept optimerat för lågt rullmotstånd, högt mekaniskt grepp och för att filtrera bort vibrationer och ojämnheter.

T7/T9
- T i T7 och T9 står för Tread compound (gummiblandning) och siffran sju eller nio anger gummiblandningens hårdhet. T9 är den mjukaste blandningen och ger ett extremt bra grepp i alla situationer och temperaturer. T7 är en balanserad blandning för dig som prioriterar grymt fäste men med lite bättre slitstyrka.