08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Specialized Ground Control Control 2bliss MTB Cykeldäck

459 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Ground control med Specialized nya Control-stomme för dig som vill ha ett lätt däck men ändå har bra skydd mot skärsår. Control-däcken har även en nyutvecklad slitbana som är lite bredare än tidigare och matchar dagens bredare fälgar bättre än tidigare versioner av samma däck.

Ground Control Control är ett allsidigt mountainbikedäck som klarar alla typer av stigcykling. Gripton gummiblandning ser till att rullmotståndet är lågt och att greppet i kurvor är riktigt bra. 2Bliss Ready gör att du kan köra det slanglöst för bättre grepp, lägre rullmotstånd och minskad risk för snakebite.

Ground Control Control är ett däck med bra kontroll :-)

- Control casing
- Vikbart
- Gripton gummiblandning
- 2bliss Tubeless Ready
- Vikt 27.5x2.3 ca: 670 gram
- Vikt 29x2.1 ca: 640 gram
- Vikt 29x2.3 ca: 740 gram
- Vikt 26x2.1 ca: 580 gram
- Vikt 26x2.3 ca: 620 gram


För att tydliggöra vad de olika beteckningarna innebär kommer här en snabbguide på Specialized-däcken:

S-WORKS
- Specializeds lättaste stomme för absolut lägsta vikt och rullmotstånd.

CONTROL
- Control representerar ett däck i lättvikt med extra skydd mot skärsår. En stryktåligare variant som trots det klassas som en av de lättaste. (55-60 gram tyngre än S-Works). Controldäcken består av en lite bredare slitbana som matchar dagens bredare fälgar för optimal prestanda.

GRID
- En stomme för lite tuffare terräng. Om du värdesätter ett bättre punkteringsskydd (ca:30% ökat skydd mot skärsår gentemot Control) och/eller behöver en stomme som är stabilare för att kunna pressa däcket hårdare i kurvorna.

GRID TRAIL
- Grid Trail stommen är styv för bästa kontroll vid lågt däcktryck. Grid Trail består av kraftigare sidodubbar samt ett omarbetat mönster som resulterar i jämnare fäste längst däcket när du lägger ner cykeln i kurvorna.

GRID GRAVITY
- Däck framtagna för enduro och downhill. Med dubbla lager cord tillsammans med ett extra lager gummi längst sidoväggarna får du ett däck med extremt bra punkteringsskydd och stabilitet samtidigt som du bibehåller nästintill samma rullegenskaper som Grid Trail.

GRIPTON
- Är Specializeds egna gummiblandningar. Ett grymt recept optimerat för lågt rullmotstånd, högt mekaniskt grepp och för att filtrera bort vibrationer och ojämnheter.

T7/T9
- T i T7 och T9 står för Tread compound (gummiblandning) och siffran sju eller nio anger gummiblandningens hårdhet. T9 är den mjukaste blandningen och ger ett extremt bra grepp i alla situationer och temperaturer. T7 är en balanserad blandning för dig som prioriterar grymt fäste men med lite bättre slitstyrka.