08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Specialized Ground Control 2Bliss GRID MTB Däck

529 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Kanske vårt mest all round däck! Ground Control är ett allsidigt mountainbikedäck som klarar alla typer av stigcykling. CAD-designade dobbar och Gripton gummiblandning ser till att rullmotståndet är lågt och att greppet i kurvor är riktigt bra. Gridstommen gör att det är väldigt hållbart, tåligt och stabilt och detta minskar punkarisken avsevärt. 2Bliss Ready gör att du kan köra det slanglöst för bättre grepp, lägre rullmotstånd och minskad risk för snakebite.

Ett däck som klarar allt från Whistler till Cykelvasan.

- Grid-stomme med förstärkta sidoväggar
- Vikbart
- Gripton gummiblandning
- 2bliss Tubeless Ready
- Vikt 27.5x2.3 ca 740 g
- Vikt 27.5x2.6 ca 915 g
- Vikt 29x2.3 ca 810 g
- Vikt 29x2.6 ca 890 gFör att tydliggöra vad de olika beteckningarna innebär kommer här en snabbguide på Specialized-däcken:

S-WORKS
- Specializeds lättaste stommar för lägsta vikt och lägst rullmotstånd

CONTROL
- Specializeds nya Control casing för dig som vill ha ett lätt däck (ca:55-60 gram tyngre än S-Works) men som ändå har bra skydd mot skärsår.
- Control däcken har även en nyutvecklad slitbana som är lite bredare än tidigare och matchar dagens bredare fälgar bättre än tidigare versioner av samma däck.

GRID
- En stomme för dig som kör lite tuffare terräng. Om du värdesätter ett bättre punkteringsskydd (ca:30% ökat skydd mot skärsår gentemot Control däcken) och/eller behöver en stomme som är stabilare för att kunna pressa däcket hårdare i kurvorna

GRID TRAIL
- Den nya Grid Trail stommen är styvare för att ge dig ännu bättre kontroll vid lågt däcktryck. Grid Trail-däcken har fått kraftigare sidodubbar och ett omarbetat mönster. Detta för att ge ett jämnare fäste i övergången mellan centrum mönstret och sidodubbarna när du lägger ner cykeln i kurvor.

BLCK DMND
- Däck designade för Enduro och Downhill cykling. Med dubbla lager cord och ett extra lager gummi i sidoväggarna.
Får du ett däck med extremt bra punkteringsskydd och stabilitet samtidigt som du bibehåller nästan samma rullegenskaper som på t.ex Grid Trail däcken.

GRIPTON
- Är Specializeds egna gummiblandningar. Enkelt kan men beskriva det som att man optimerar för lågt rullmotstånd, högt mekaniskt grepp och för att filtrera bort vibrationer och ojämnheter.