Laddar...
Varumärke: SPECIALIZED

Specialized Ground Control 2Bliss GRID MTB Däck

EAN -
Art Nr -
Reapris 375,00 kr Ordinarie pris 549,00 kr
Kanske vårt mest all-round däck! Ground Control är ett allsidigt mountainbikedäck som klarar alla typer av stigcykling. Gripton-gummiblandning ser till att rullmotståndet är lågt och greppet i kurvorna levererar. Grid står för en stabil och slitstark stomme som minskar punkteringsrisken avsevärt. 2Bliss Ready gör att du kan köra däcken slanglöst för ännu bättre grepp och känsla samt eliminerad risk för snakebite. Ett däck som klarar allt från Whistler till Cykelvasan.


- Grid-stomme med förstärkta sidoväggar
- Vikbart
- Gripton gummiblandning
- 2bliss Tubeless Ready
- Vikt 27.5x2.3 ca 740 g
- Vikt 27.5x2.6 ca 915 g
- Vikt 29x2.3 ca 810 g
- Vikt 29x2.6 ca 890 g


För att tydliggöra vad de olika beteckningarna innebär kommer här en snabbguide på Specialized-däcken:

S-WORKS
- Specializeds lättaste stomme för absolut lägsta vikt och rullmotstånd. Bestående av 120 TPI för oslagbar följsamhet och känsla. Det ultimata lättviktsdäcket för racing.

CONTROL
- Control erbjuds i samma utförande som S-Works men med 60 TPI. Därav en något tjockare stomme som resulterar i ett högt presterande lättviktsdäck med extra skydd mot skärsår.

GRID
- En stomme för lite tuffare terräng. Om du värdesätter ett bättre punkteringsskydd (ca:30% ökat skydd mot skärsår gentemot Control) alternativt om du föredrar en stabilare stomme för att kunna pressa däcket hårdare i kurvorna.

GRID TRAIL
- Grid Trail-stommen är styv för bästa kontroll vid lågt däcktryck samt medför ett ytterligare förstärkt punkteringsskydd. Perfekt för aggressiva stigar då däcket erbjuder 15% bättre skydd mot snake bite och hela 30% bättre punkteringsskydd gentemot GRID.

GRID GRAVITY
- Däcket framtaget för enduro och downhill. Med dubbla lager cord tillsammans med ett extra lager gummi längst sidoväggarna får du ett däck med extremt bra punkteringsskydd och stabilitet samtidigt som du bibehåller nästintill samma rullegenskaper som Grid Trail.

GRIPTON T5/T7/T9
- Gripton står för Specializeds egna gummiblandning. Ett grymt recept optimerat för lågt rullmotstånd, högt mekaniskt grepp och för att filtrera bort vibrationer och ojämnheter. För att anpassa däcket ytterligare och skräddarsy dess egenskaper erbjuder Specialized Gripton T5, T7 eller T9. T5 är den hårdaste gummiblandningen med absolut snabbast rull medan T7 är en balanserad blandning för dig som prioriterar grymt fäste men med lite bättre slitstyrka. T9 är den absolut mjukaste blandningen och ger ett extremt bra grepp i alla situationer och temperaturer.