08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Specialized Ground Control 2Bliss GRID MTB Däck

549 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Kanske vårt mest all round däck! Ground Control är ett allsidigt mountainbikedäck som klarar alla typer av stigcykling. CAD-designade dobbar och Gripton gummiblandning ser till att rullmotståndet är lågt och att greppet i kurvor är riktigt bra. Gridstommen gör att det är väldigt hållbart, tåligt och stabilt och detta minskar punkarisken avsevärt. 2Bliss Ready gör att du kan köra det slanglöst för bättre grepp, lägre rullmotstånd och minskad risk för snakebite.

Ett däck som klarar allt från Whistler till Cykelvasan.

- Grid-stomme med förstärkta sidoväggar
- Vikbart
- Gripton gummiblandning
- 2bliss Tubeless Ready
- Vikt 27.5x2.3 ca 740 g
- Vikt 27.5x2.6 ca 915 g
- Vikt 29x2.3 ca 810 g
- Vikt 29x2.6 ca 890 g


För att tydliggöra vad de olika beteckningarna innebär kommer här en snabbguide på Specialized-däcken:

S-WORKS
- Specializeds lättaste stomme för absolut lägsta vikt och rullmotstånd.

CONTROL
- Control representerar ett däck i lättvikt med extra skydd mot skärsår. En stryktåligare variant som trots det klassas som en av de lättaste. (55-60 gram tyngre än S-Works). Controldäcken består av en lite bredare slitbana som matchar dagens bredare fälgar för optimal prestanda.

GRID
- En stomme för lite tuffare terräng. Om du värdesätter ett bättre punkteringsskydd (ca:30% ökat skydd mot skärsår gentemot Control) och/eller behöver en stomme som är stabilare för att kunna pressa däcket hårdare i kurvorna.

GRID TRAIL
- Grid Trail stommen är styv för bästa kontroll vid lågt däcktryck. Grid Trail består av kraftigare sidodubbar samt ett omarbetat mönster som resulterar i jämnare fäste längst däcket när du lägger ner cykeln i kurvorna.

GRID GRAVITY
- Däck framtagna för enduro och downhill. Med dubbla lager cord tillsammans med ett extra lager gummi längst sidoväggarna får du ett däck med extremt bra punkteringsskydd och stabilitet samtidigt som du bibehåller nästintill samma rullegenskaper som Grid Trail.

GRIPTON
- Är Specializeds egna gummiblandningar. Ett grymt recept optimerat för lågt rullmotstånd, högt mekaniskt grepp och för att filtrera bort vibrationer och ojämnheter.

T7/T9
- T i T7 och T9 står för Tread compound (gummiblandning) och siffran sju eller nio anger gummiblandningens hårdhet. T9 är den mjukaste blandningen och ger ett extremt bra grepp i alla situationer och temperaturer. T7 är en balanserad blandning för dig som prioriterar grymt fäste men med lite bättre slitstyrka.