08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Specialized Epic S-Works Carbon EVO 29 MTB 2020

109 999 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Snabb heldämpad cross country-cykel med ett av de absolut mest effektiva dämparsystemen. Epic har som modell funnits i sortimentet länge men ingenjörerna hos Specialized har nästan varje år förfinat konstruktionen för att ytterligare förbättra prestanda. Epic är utvecklad för tävlingsbanorna och snabba stigcyklister som prioriterar styrka, effektivitet och låg vikt. Ramen är tillverkad i FACT 12-kolfiber som laminerats enligt Specializeds högt ställda krav. Med Epic EVO blir denna cykel än mer mångsidig. Slaglängden är 120 millimeter fram och 100 millimeter bak vilket gör att ett långt marathon lopp inte är några problem. Bredare styre,720mm till 750mm, för att göra cykeln tryggare på stökiga stigar. När du cyklar på slät mark är dämparna automatiskt låsta men så fort du kör på en ojämnhet öppnar sig dämparna. Krafterna från när du trampar får däremot inte cykeln att gunga när dämparna är låsta. Ställ in allt en gång och njut sedan av att vara grymt snabb i både terrängen och på slätare underlag. För att finjustera positionen på cykeln än mer kommer Epic EVO med dropper post. Hjulen som Specialized levererar cykeln med är lätta och vridstyva Roval Control SL. Axlarna är både bak och fram genomgående för maximal styvhet. Komponentgruppen på S-Works Epic EVO är den fantastiska Shimano XTR 9100, en klinga fram och en tolvdelad kassett bak. Det är Shimano som fått äran att leverera även bromsarna, ett par Level TL som kontrollerat hjälper till att justera hastigheten. Specialized Sworks Epic Evo är färdig för att tävla på högsta nivå men gör självklart inte bort sig när kompisgänget ska ut och upptäcka nya spännande stigar.


Ram: Specialized FACT 12m, XC Geometry, Rider-First Engineered, threaded BB, 12x148mm rear spacing, internal cable routing, 100mm of travel
Gaffel: FOX Step-Cast 34 Performance series, GRIP damper, 44mm offset, 15x110mm Kabolt thru-axle, 120mm of travel
Växelreglage: Shimano XTR M9100
Bromsar: Shimano XTR M9100
Bakväxel: Shimano XTR M9100, Shadow Plus
Kassett: Shimano XTR M9100, 10-51t
Kedja: KMC X12 Ti, 12-speed
Vevparti: Race Face Next SL 32t
Hjul: Roval Control SL
Däck: Specialized Ground Control 29x2,3
Styrstam: Specialized S-Works SL
Styre: Specialized S-Works mini rise
Sadel: Specialized Phenom Pro 143 mm
Sadelstolpe: FOX Factory Transfer


OBS! BESTÄLLNINGSVARA
Den här cykeln lagerför vi inte men självklart beställer vi hem den till dig. Kontakta butiken för mer information.


Inte köpbar i vår webshop. Klicka här

Denna cykel eller produkt är inte köpbar online. Självklart kan du köpa en cykel av oss oavsett var i Sverige du bor, vi skickar över hela landet. Däremot säljer vi inte cyklar direkt i vår webbshop. Vi tycker att ett cykelköp är så pass viktigt att vi vill prata med dig och veta mer om dina önskemål och hur du har kommer att använda cykeln. Är storleken rätt osv? Vill du köpa en cykel av oss men inte bor i närheten av vår butik: ring eller maila oss så hjälper vi dig med att hitta rätt cykel!
Ingår vid cykelköp:
BIKEFIT
BIKEFIT

Gör att du sitter perfekt på cykeln och minskar risken för skador. 
Läs mer >>

SERVICEGARANTI
LIVSTIDS SERVICEGARANTI

Garanterar att din cykel alltid är i toppskick. 
Läs mer >>

VÄRDECHECK
VÄRDECHECK

För varje 10 000kr du köper cykel för får du 500kr att köpa kläder eller skor för. 
Läs mer >>

AVBETALNING
AVBETALNING

Räntefri avbetalning. Sprid ut kostnaderna och avbetala via Klarna eller Resursbank.
Läs mer >>