08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Specialized Epic Expert Carbon EVO 29 MTB 2019

59 999 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Epicen har fler VM- och OS-podiumplatser än någon annan cykel i samma klass. Och nu blir världens snabbaste XC-cykel ännu mer epic genom Epic Evo.

Jämfört med vanliga Epic har Epic EVO en massa detaljer som gör den än mer mångsidig. Ramen är uppbyggd på fact 11 m kolfiber. Precis en likadan ram som klassiska EVO och samma Brain 2.0-dämpare som de vanliga Epicarna. När du cyklar på slät mark är dämparna automatiskt låsta men så fort du kör på en ojämnhet öppnar sig dämparna. Krafterna från när du trampar får däremot inte cykeln att gunga när dämparna är låsta. Ställ in allt en gång och njut sedan av att vara grymt snabb i både terrängen och på slätare underlag. Fördelen med Epic EVO är att den har utrustning som gör att den passar perfekt för riktigt långa dagar och marathon-lopp som BC Bike Race, Cape Epic eller egentligen vilket race som helst som är långt och hårt.

Med längre slaglängd på gaffeln, 120 mm, sliter stötarna mindre på överkroppen och du kan känna dig stark igenom ett helt långlopp. Det bredare styret, från 720mm till 750mm, gör att cykeln känns tryggare på stökiga stigar. Dropper posten gör att du kan finjustera din position än mer och välja sitthöjd så väl utför som uppför. Roval Control Carbon hjulen ser till att kraften från pedalerna går rätt ner i backen samtidigt som SRAMs Level TL bromsar står för bromsverkan i världsklass. Den 12-delade GX Eagle gruppen ligger i framkant vad gäller MTB växlar och levererar rappa och distinkta växlingar. Supergreppiga och slitstarka Ground Control, fram, kombinerat med snabbrullande Fast Trak, bak, ger en grym kombo som funkar till det mesta. Söker du en allsidig MTB maskin så är denna hoj ett schysst alternativ.

Ram: Specialized FACT 11m, 12x148mm rear spacing, internal cable routing, 100mm of travel
Gaffel: FOX Stepcast 34 Performance series, GRIP damper, 44mm offset, 120mm of travel
Växelreglage: SRAM GX Eagle, trigger, 12-speed
Bromsar: SRAM Level TL
Bakväxel: SRAM GX Eagle
Kassett: SRAM GX Eagle 12-delad 10-50
Kedja: SRAM GX Eagle 12-delad
Vevparti: Truvativ Stylo 32t
Hjul: Roval Control Carbon
Däck: Specialized Ground Control 29x2.3, fram och Fast Trak, 29x2.3, bak
Styrstam: Specialized XC alloy
Styre: Specialized alu mini rise
Sadel: Specialized Phenom Comp 143 mm
Sadelstolpe: X-Fusion manic


OBS! BESTÄLLNINGSVARA
Den här cykeln lagerför vi inte men självklart beställer vi hem den till dig. Kontakta butiken för mer information.Vill du köpa cykel från vår webshop? Klicka här

Självklart kan du köpa en cykel av oss oavsett var i Sverige du bor, vi skickar över hela landet. Däremot säljer vi inte cyklar direkt i vår webbshop. Vi tycker att ett cykelköp är så pass viktigt att vi vill prata med dej och veta mer om dina önskemål och hur du har kommer att använda cyklen. Är storleken rätt? Passar komponenterna dej? Vill du köpa en cykel av oss men inte bor i närheten av en av våra butiker: ring eller maila oss så hjälper vi dej med att hitta rätt cykel!
Ingår vid cykelköp:
BIKEFIT
BIKEFIT

Gör att du sitter perfekt på cykeln och minskar risken för skador. 
Läs mer >>

SERVICEGARANTI
LIVSTIDS SERVICEGARANTI

Garanterar att din cykel alltid är i toppskick. 
Läs mer >>

VÄRDECHECK
VÄRDECHECK

För varje 10 000kr du köper cykel för får du 500kr att köpa kläder eller skor för. 
Läs mer >>

AVBETALNING
AVBETALNING

Räntefri avbetalning. Sprid ut kostnaderna och avbetala via Klarna eller Resursbank.
Läs mer >>