08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Specialized Epic Expert Carbon 29 MTB 2019

57 999 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Snabb heldämpad cross country-cykel med ett av de absolut mest effektiva dämparsystemen. Epic har som modell funnits i sortimentet länge men ingenjörerna hos Specialized har nästan varje år förfinat konstruktionen för att ytterligare förbättra prestandan. Epic är utvecklad för tävlingsbanorna och snabba stigcyklister som prioriterar styrka, effektivitet och låg vikt.

Ramen är tillverkad i FACT 11-kolfiber som laminerats enligt Specializeds högt ställda krav. Slaglängden är 100 millimeter både fram och bak. När du cyklar på slät mark är dämparna automatiskt låsta men så fort du kör på en ojämnhet öppnar sig dämparna. Krafterna från när du trampar får däremot inte cykeln att gunga när dämparna är låsta. Ställ in allt en gång och njut sedan av att vara grymt snabb i både terrängen och på slätare underlag. Fronten kontrolleras av RockShox Sid 29, som är känd för sin imponerande effektabsorption och kontroll över stock och sten. Med sin 110x15mm Maxle Sealth genomgående axel ökar effektiviteten och hållbarheten, och tar kontrollen av varje stöt för att förbättra din styrning och balans av cykeln. RockShox och Specialized Micro Brain styr fjädringen bak. AUTOSAG-tekniken minskar mängden energi som går förlorad på stigen, samtidigt som bakhjulet går stabilt. När du vill luta dig tillbaka och accelerera upp branta stigningar är det bara att trycka på utan att oroa dig för onödigt släpp.

Hjulen som Specialized levererar cykeln med är lätta och vridstyva Roval Control Carbon. Utrustade med Specializeds Fast Trak-däck får du ökad kontroll och grepp samtidigt som vikten hålls låg. Axlarna är både bak och fram genomgående för maximal styvhet. Komponentgruppen på Epic Expert är den fantastiska SRAM GX Eagle, en klinga fram och en tolvdelad kassett bak. Det är SRAM som fått äran att leverera även bromsarna, SRAM Level TL hydrauliska skivbromsar ligger bakom Epic Expert Carbons imponerande bromsförmåga och ger en enorm stoppkraft i alla typer av situationer.

Ram: Specialized FACT 11M Epic FSR, 12x148mm thru-axle
Gaffel: Rock Shox Sid 29 Brain 110x15 Maxle
Växelreglage: SRAM GX Eagle
Bromsar: SRAM Level TL
Bakväxel: SRAM GX Eagle
Kassett: SRAM GX Eagle 12-delad 10-50
Kedja: SRAM GX Eagle 12-delad
Vevparti: Truvativ Stylo 32t
Hjul: Roval Control Carbon
Däck: Specialized Fast Track 29x2,3
Styrstam: Specialized alu
Styre: Specialized alu mini rise
Sadel: Specialized Phenom Comp 143 mm
Sadelstolpe: Specialized aluminium
Vill du köpa cykel från vår webshop? Klicka här

Självklart kan du köpa en cykel av oss oavsett var i Sverige du bor, vi skickar över hela landet. Däremot säljer vi inte cyklar direkt i vår webbshop. Vi tycker att ett cykelköp är så pass viktigt att vi vill prata med dej och veta mer om dina önskemål och hur du har kommer att använda cyklen. Är storleken rätt? Passar komponenterna dej? Vill du köpa en cykel av oss men inte bor i närheten av en av våra butiker: ring eller maila oss så hjälper vi dej med att hitta rätt cykel!
Ingår vid cykelköp:
BIKEFIT
BIKEFIT

Gör att du sitter perfekt på cykeln och minskar risken för skador. 
Läs mer >>

SERVICEGARANTI
LIVSTIDS SERVICEGARANTI

Garanterar att din cykel alltid är i toppskick. 
Läs mer >>

VÄRDECHECK
VÄRDECHECK

För varje 10 000kr du köper cykel för får du 500kr att köpa kläder eller skor för. 
Läs mer >>

AVBETALNING
AVBETALNING

Räntefri avbetalning. Sprid ut kostnaderna och avbetala via Klarna eller Resursbank.
Läs mer >>