08-643 73 55      INFO@CYKELCITY.SE  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Specialized Epic EVO Comp Carbon MTB 2022 Carb/Oak Green

Ordinarie pris 58 999 kr

Special Price 52 999 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

När designteamet hos Specialized fick i uppdrag att designa den ultimata XC/stigraketen använde man sig av den extremt lätta och styva framtriangeln från nyutvecklade Epic och smällde på en ny baktriangel med en kraftigare metrisk dämpare (utan BRAIN) och ett styvare länkage. Epic EVO har en framgaffel med RX-tune 120mm fjädringsväg och ramen har 110mm slaglängd. Den metriska bakdämparen med RX-tune äter ojämnheter och ger dig känslan av att ha betydligt mer slaglängd samtidigt som trampeffektiviteten behålls.
Med hjälp av den nydesignade baktriangel kunde man även ändra geometrin. Epic EVO har 66,5 graders gaffelvinkel och lägre vevparti för perfekt kontroll när stigarna blir riktigt stökiga. Ett Flip-Chip vid bakdämparen ger möjlighet att ändra gaffelvinkeln med 0,5 grader och vevpartiets höjd med 6mm.

Epic EVO har dropper-sadelstolpe monterat som standard. Vi ser mer och mer höj och sänkbara sadelstolpar även på de lättaste cyklarna i XCO världscupen och på den här typen av cykel är det ett måste. Har du inte testat en cykel med dropper ännu så är det hög tid. Du har missat något.

Välbalanserad komponentmix med SRAM GX Eagle-komponenter, G2 RS 4-kolvs-bromsar, X-Fusion Manic dropper och RockShox SID Select gaffel.


Ram: FACT 11m Full Carbon, Progressive XC Geometry, Rider-First Engineered, threaded BB, 12x148mm rear spacing, internal cable routing, 110mm of travel
Bakdämpare: RockShox Deluxe Select+, Rx XC Tune, Two Position, Rebound Adjust, 190x40mm
Gaffel: Rockshox SID Select+, Charger RL Damper, Debon Air, 15x110mm, 44mm offset, 120mm Travel
Växelreglage: SRAM GX Eagle, 12-speed
Bromsar: SRAM G2 RS, 4-piston caliper, 180mm rotor
Bakväxel: SRAM GX Eagle, 12-speed
Kassett: SRAM XG-1275, 12-speed, 10-52t
Kedja: SRAM NX Eagle, 12-speed
Vevparti: SRAM, X1 Alloy Eagle 32t
Hjul: Specialized Alloy, Tubeless Ready, 30mm internal width
Däck: Ground Control Control T5, 2Bliss Ready, 29x2.35
Styrstam: Alloy Stem, 35mm clamp
Styre: Specialized Alloy, 20mm rise, 35mm, 760mm wide
Sadel: Body Geometry Power Sport, steel rails
Sadelstolpe: X-Fusion Manic, 30.9, 125/150 Travel, 0mm offset


Herr eller damcykel? Vad är skillnaden?
Specialized strävar efter design för individen och vill inte sätta könsroller där avgörande skillnad i kroppsbyggnad inte finns. Däremot där det väl förekommer betydande olikheter investerar Specialized i djupgående studier för att maximera support och prestation. Däribland sadlar och handskar.

Damer och herrar, långa som korta, breda som smala. Vi ser alla olika ut och med facit i hand kan kroppsbyggnaden skilja minst lika mycket inom de olika könsrollerna som mellan dem. Det är din unika kroppskonstruktion som bestämmer vilken storlek som passar just dig, inte beroende på om du är kvinna eller man. Kvinnor har i regel bredare bäckenben och kan behöva en bredare sadel...that's it.

Vi ser till att du får rätt modell och storlek på din cykel och att den blir rätt anpassad för just dig. Vi anser att det är viktigt med Bikefit, därför ingår det vid köp av cykel från oss och det är mindre viktigt om du väljer en dam- eller unisexmodell.


 INGÅR VID CYKELKÖP:
BIKEFITBIKEFIT
Gör att du sitter perfekt på cykeln och minskar risken för skador.
Läs mer >>
SERVICEGARANTILIVSTIDS SERVICEGARANTI
Garanterar att din cykel alltid är i toppskick.
Läs mer >>
AVBETALNINGAVBETALNING
Räntefri avbetalning. Sprid ut kostnaderna och avbetala via Klarna eller Resursbank.
Läs mer >>
 *Detta erbjudande går ej att kombinera med andra erbjudanden eller rabatter.
Värdecheck ingår ej vid köp av cykel till rea-, kampanj- eller specialpris.