08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Specialized Epic EVO Comp Carbon MTB 2021

57 999 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

När designteamet hos Specialized fick i uppdrag att designa den ultimata XC/stigraketen använde man sig av den extremt lätta och styva framtriangeln från nyutvecklade Epic och smällde på en ny baktriangel med en kraftigare metrisk dämpare (utan BRAIN) och ett styvare länkage. Epic EVO har en framgaffel med RX-tune 120mm fjädringsväg och ramen har 110mm slaglängd. Den metriska bakdämparen med RX-tune äter ojämnheter och ger dig känslan av att ha betydligt mer slaglängd samtidigt som trampeffektiviteten behålls.
Med hjälp av den nydesignade baktriangel kunde man även ändra geometrin. Epic EVO har 66,5 graders gaffelvinkel och lägre vevparti för perfekt kontroll när stigarna blir riktigt stökiga. Ett Flip-Chip vid bakdämparen ger möjlighet att ändra gaffelvinkeln med 0,5 grader och vevpartiets höjd med 6mm.

Epic EVO har dropper-sadelstolpe monterat som standard. Vi ser mer och mer höj och sänkbara sadelstolpar även på de lättaste cyklarna i XCO världscupen och på den här typen av cykel är det ett måste. Har du inte testat en cykel med dropper ännu så är det hög tid. Du har missat något.

Epic EVO Comp är utrustad med Shimano SLX komponenter rakt igenom. SLX har alla funktioner från de dyrare Shimano-grupperna och har länge ansetts som en av de komponentgrupper där du får mest: Bang for the buck.


Ram: FACT 11m Full Carbon, Progressive XC Geometry, Rider-First Engineered, threaded BB, 12x148mm rear spacing, internal cable routing, 110mm of travel
Bakdämpare: RockShox Deluxe Select+, Rx XC Tune, Two Position, Rebound Adjust, 190x40mm
Gaffel: Rockshox SID Select+, Charger RL Damper, Debon Air, 15x110mm, 44mm offset, 120mm Travel
Växelreglage: Shimano SLX, M7100, 12-speed
Bromsar: Shimano SLX, M7120, 4-piston caliper
Bakväxel: Shimano SLX M7100, SGS, 12-speed
Kassett: Shimano SLX, CS-M7100, 12-speed, 10-51t
Kedja: Shimano SLX, M7100, 12-speed
Vevparti: Shimano SLX 7100, Hollowtech 2, 32t Chainring
Hjul: Specialized Alloy, Tubeless Ready, 25mm internal width, Shimano hub 28h
Däck: Ground Control, Control casing, 2Bliss Ready, 29x2.3 fram och Fast Trak, Control casing, 2Bliss Ready, 29x2.3 bak
Styrstam: Specialized XC alloy
Styre: Specialized Alloy Minirise, 10mm rise, 750mm, 31.8mm
Sadel: Body Geometry Power Sport, hollow Cr-Mo rails
Sadelstolpe: X-Fusion manic, 30.9mm, (S: 100mm, M: 125mm, L-XL: 150mm)


Herr eller damcykel? Vad är skillnaden?
Specialized strävar efter design för individen och vill inte sätta könsroller där avgörande skillnad i kroppsbyggnad inte finns. Däremot där det väl förekommer betydande olikheter investerar Specialized i djupgående studier för att maximera support och prestation. Däribland sadlar och handskar.

Damer och herrar, långa som korta, breda som smala. Vi ser alla olika ut och med facit i hand kan kroppsbyggnaden skilja minst lika mycket inom de olika könsrollerna som mellan dem. Det är din unika kroppskonstruktion som bestämmer vilken storlek som passar just dig, inte beroende på om du är kvinna eller man. Kvinnor har i regel bredare bäckenben och kan behöva en bredare sadel...that's it.

Vi ser till att du får rätt modell och storlek på din cykel och att den blir rätt anpassad för just dig. Vi anser att det är viktigt med Bikefit, därför ingår det vid köp av cykel från oss och det är mindre viktigt om du väljer en dam- eller unisexmodell.

 INGÅR VID CYKELKÖP:
BIKEFITBIKEFIT
Gör att du sitter perfekt på cykeln och minskar risken för skador.
Läs mer >>
SERVICEGARANTILIVSTIDS SERVICEGARANTI
Garanterar att din cykel alltid är i toppskick.
Läs mer >>
VÄRDECHECKVÄRDECHECK
För varje 10 000kr du köper cykel för får du 500kr att köpa kläder eller skor för.
Läs mer >>
AVBETALNINGAVBETALNING
Räntefri avbetalning. Sprid ut kostnaderna och avbetala via Klarna eller Resursbank.
Läs mer >>