08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Specialized Epic Comp MTB 2020 Svart

34 999 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Heldämpad cykel för Cross Country och stigcykling. Epic är den serie från Specialized som riktar sig till långloppscyklisterna och snabba skogscyklister som gärna cyklar mot klockan både uppför och nerför men samtidigt vill ha en väldigt effektiv cykel när det blir lite slätare.

Till skillnad från de dyrare cyklarna i serien har Epic Comp ram i aluminium, ett smart val för dom flesta då resten av specifikationen håller en hög nivå och ramvikten är relativt låg tack vare Specializeds duktiga ingenjörer.
Slaglängden är 100 millimeter både fram och bak. När du cyklar på slät mark är dämparna automatiskt låsta men så fort du kör på en ojämnhet öppnar sig dämparna. Krafterna från när du trampar får däremot inte cykeln att gunga när dämparna är låsta. Ställ in allt en gång och njut sedan av att vara grymt snabb i både terrängen och på slätare underlag.
Fronten kontrolleras av RockShox Reba RL 29, som är känd för sin imponerande effektabsorption och kontroll över stock och sten. Med sin 110x15mm genomgående axel ökar effektiviteten och hållbarheten, och tar kontrollen av varje stöt för att förbättra din styrning och balans av cykeln. RockShox och Specialized Micro Brain styr fjädringen bak. AUTOSAG-tekniken minskar mängden energi som går förlorad på stigen, samtidigt som bakhjulet går stabilt. När du vill luta dig tillbaka och accelerera upp branta stigningar är det bara att trycka på utan att oroa dig för onödigt släpp.

Hjulen är ett par Roval Control byggda med komponenter från DT Swiss. SRAM NX Eagle-komponenter sköter växlingarna och som de flesta moderna mountainbikes är Specialized Epic Comp utrustad med en enkelklinga fram.


Ram: Specialized M5 Aluminum, 12x148mm rear spacing, internal cable routing, 100mm of travel
Gaffel: RockShox Reba RL 29, Motion Control damper, 42mm offset, 15x110mm thru-axle, 100mm of travel
Växelreglage: SRAM NX Eagle, trigger, 12-speed
Bromsar: SRAM Level TL
Bakväxel: SRAM NX Eagle, 12-speed
Kassett: SRAM NX Eagle, 12-speed, 11-50t
Kedja: SRAM SX Eagle, 12-speed
Vevparti: Truvativ STYLO DUB, 30t
Hjul: Roval Control 29 aluminium
Däck: Specialized Fast Trak, Control casing 29x2,3
Styrstam: Specialized XC alu
Styre: Specialized alu mini rise, 10mm rise, 750mm
Sadel: Specialized Power Sport
Sadelstolpe: Specialized aluminium 30,9mm

Inte köpbar i vår webshop. Klicka här

Denna cykel eller produkt är inte köpbar online. Självklart kan du köpa en cykel av oss oavsett var i Sverige du bor, vi skickar över hela landet. Däremot säljer vi inte cyklar direkt i vår webbshop. Vi tycker att ett cykelköp är så pass viktigt att vi vill prata med dig och veta mer om dina önskemål och hur du har kommer att använda cykeln. Är storleken rätt osv? Vill du köpa en cykel av oss men inte bor i närheten av vår butik: ring eller maila oss så hjälper vi dig med att hitta rätt cykel!
Ingår vid cykelköp:
BIKEFIT
BIKEFIT

Gör att du sitter perfekt på cykeln och minskar risken för skador. 
Läs mer >>

SERVICEGARANTI
LIVSTIDS SERVICEGARANTI

Garanterar att din cykel alltid är i toppskick. 
Läs mer >>

VÄRDECHECK
VÄRDECHECK

För varje 10 000kr du köper cykel för får du 500kr att köpa kläder eller skor för. 
Läs mer >>

AVBETALNING
AVBETALNING

Räntefri avbetalning. Sprid ut kostnaderna och avbetala via Klarna eller Resursbank.
Läs mer >>