08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Specialized Epic Comp Carbon EVO MTB 2020

49 999 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Jämfört med vanliga Epic har Epic EVO en massa detaljer som gör den än mer mångsidig. Ramen är uppbyggd på fact 11m kolfiber. Precis en likadan ram och samma Brain 2.0-dämpare som de vanliga Epicarna. När du cyklar på slät mark är dämparna automatiskt låsta men så fort du kör på en ojämnhet öppnar sig dämparna. Krafterna från när du trampar får däremot inte cykeln att gunga när dämparna är låsta. Ställ in allt en gång och njut sedan av att vara grymt snabb i både terrängen och på slätare underlag. Fördelen med Epic EVO är att den har utrustning som gör att den passar perfekt för riktigt långa dagar och marathon-lopp som BC Bike Race, Cape Epic eller egentligen vilket race som helst som är långt och hårt.

Med längre slaglängd på gaffeln, 120 mm, sliter stötarna mindre på överkroppen och du kan känna dig stark igenom ett helt långlopp. Det bredare styret, från 720mm till 750mm, gör att cykeln känns tryggare på stökiga stigar. Dropper posten gör att du kan finjustera din position än mer och välja sitthöjd så väl utför som uppför. Roval-hjulen ser till att kraften från pedalerna går rätt ner i backen samtidigt som SRAMs bromsar står för bromsverkan i världsklass. Den 12-delade NX Eagle gruppen ligger i framkant vad gäller MTB-växlar och levererar rappa och distinkta växlingar. Supergreppiga och slitstarka Ground Control, fram, kombinerat med snabbrullande Fast Trak, bak, ger en grym kombo som funkar till det mesta. Söker du en allsidig MTB-maskin så är denna hoj ett schysst alternativ.


Ram: Specialized FACT 11m, XC Geometry, 12x148mm rear spacing, internal cable routing, 100mm of travel
Gaffel: RockShox Reba RL 29, Motion Control damper, 42mm offset, 15x110mm thru-axle, 120mm of travel
Växelreglage: SRAM NX Eagle, trigger, 12-speed
Bromsar: SRAM Guide RS, hydraulic disc, organic pads, Guide S4 4-piston caliper
Bakväxel: SRAM NX Eagle, 12-speed
Kassett: SRAM NX Eagle, 12-speed, 11-50t
Kedja: SRAM SX Eagle, 12-speed
Vevparti: Truvativ STYLO, DUB 32t
Hjul: Roval Control Alloy 29, 25mm internal width, Specialized hub
Däck: Specialized Ground Control, Control casing 29x2.3 fram och Fast Trak Grid 29x2.3 bak
Styrstam: Specialized XC alloy
Styre: Specialized Alloy Minirise, 10mm rise, 750mm, 31.8mm
Sadel: Body Geometry Power Sport, hollow Cr-Mo rails
Sadelstolpe: X-Fusion manic, 30.9mm, (S: 100mm, M-XL: 125mm)


Herr eller damcykel? Vad är skillnaden?
Specialized strävar efter design för individen och vill inte sätta könsroller där avgörande skillnad i kroppsbyggnad inte finns. Däremot där det väl förekommer betydande olikheter investerar Specialized i djupgående studier för att maximera support och prestation. Däribland sadlar och handskar.

Damer och herrar, långa som korta, breda som smala. Vi ser alla olika ut och med facit i hand kan kroppsbyggnaden skilja minst lika mycket inom de olika könsrollerna som mellan dem. Det är din unika kroppskonstruktion som bestämmer vilken storlek som passar just dig, inte beroende på om du är kvinna eller man. Kvinnor har i regel bredare bäckenben och kan behöva en bredare sadel...that's it.

Vi ser till att du får rätt modell och storlek på din cykel och att den blir rätt anpassad för just dig. Vi anser att det är viktigt med Bikefit, därför ingår det vid köp av cykel från oss och det är mindre viktigt om du väljer en dam- eller unisexmodell.