08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Specialized Epic Comp Carbon 29 MTB 2019

Ordinarie pris 45 999 kr

Special Price 36 999 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Snabb heldämpad cross country-cykel med ett av de absolut mest effektiva dämparsystemen. Epic har som modell funnits i sortimentet länge men ingenjörerna hos Specialized har nästan varje år förfinat konstruktionen för att ytterligare förbättra prestandan. Epic är utvecklad för tävlingsbanorna och snabba stigcyklister som prioriterar styrka, effektivitet och låg vikt. Ramen är tillverkad i FACT 11-kolfiber som laminerats enligt Specializeds högt ställda krav. Slaglängden är 100 millimeter både fram och bak. När du cyklar på slät mark är dämparna automatiskt låsta men så fort du kör på en ojämnhet öppnar sig dämparna. Krafterna från när du trampar får däremot inte cykeln att gunga när dämparna är låsta. Ställ in allt en gång och njut sedan av att vara grymt snabb i både terrängen och på slätare underlag. Fronten kontrolleras av RockShox Reba 29, som är känd för sin imponerande effektabsorption och kontroll över stock och sten. Med sin 110x15mm Maxle Sealth genomgående axel ökar effektiviteten och hållbarheten, och tar kontrollen av varje stöt för att förbättra din styrning och balans av cykeln. RockShox och Specialized Micro Brain styr fjädringen bak. AUTOSAG-tekniken minskar mängden energi som går förlorad på stigen, samtidigt som bakhjulet går stabilt. När du vill luta dig tillbaka och accelerera upp branta stigningar är det bara att trycka på utan att oroa dig för onödigt släpp.

Hjulen som Specialized levererar cykeln med är Roval Control i aluminium. Utrustade med Specializeds Fast Trak-däck får du ökad kontroll och grepp. Axlarna är både bak och fram genomgående för maximal styvhet. Komponentgruppen på Epic Comp är 12-delade SRAM NX Eagle, en klinga fram och en tolvdelad kassett bak. Det är SRAM som fått äran att leverera även bromsarna, SRAM Level TL hydrauliska skivbromsar ligger bakom Epic Comp Carbons imponerande bromsförmåga och ger en enorm stoppkraft i alla typer av situationer.


Ram: Specialized FACT 11M Epic FSR, 12x148mm thru-axle
Gaffel: Rock Shox Reba Solo Air 29 110x15 Maxle
Växelreglage: Sram NX Eagle, trigger, 12-speed
Bromsar: SRAM Level TL
Bakväxel: SRAM NX Eagle, 12-speed
Kassett: SRAM NX Eagle, 12-speed, 11-50t
Kedja: SRAM NX Eagle
Vevparti: Truvativ STYLO, DUB
Hjul: Roval Control 29 aluminium
Däck: Specialized Fast Track 29x2,3/2,1
Styrstam: Specialized alu
Styre: Specialized alu mini rise
Sadel: Specialized Phenom Comp 143 mm
Sadelstolpe: Specialized aluminium


Vid köp av denna cykel ingår bikefit och livstids fri servicegaranti.


*Detta erbjudande går ej att kombinera med andra erbjudanden eller rabatter.
Värdecheck ingår ej vid köp av cykel till rea-, kampanj- eller specialpris.
Inte köpbar i vår webshop. Klicka här

Denna cykel eller produkt är inte köpbar online. Självklart kan du köpa en cykel av oss oavsett var i Sverige du bor, vi skickar över hela landet. Däremot säljer vi inte cyklar direkt i vår webbshop. Vi tycker att ett cykelköp är så pass viktigt att vi vill prata med dig och veta mer om dina önskemål och hur du har kommer att använda cykeln. Är storleken rätt osv? Vill du köpa en cykel av oss men inte bor i närheten av vår butik: ring eller maila oss så hjälper vi dig med att hitta rätt cykel!
Ingår vid cykelköp:
BIKEFIT
BIKEFIT

Gör att du sitter perfekt på cykeln och minskar risken för skador. 
Läs mer >>

SERVICEGARANTI
LIVSTIDS SERVICEGARANTI

Garanterar att din cykel alltid är i toppskick. 
Läs mer >>

VÄRDECHECK
VÄRDECHECK

För varje 10 000kr du köper cykel för får du 500kr att köpa kläder eller skor för. 
Läs mer >>

AVBETALNING
AVBETALNING

Räntefri avbetalning. Sprid ut kostnaderna och avbetala via Klarna eller Resursbank.
Läs mer >>