08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Specialized Eliminator GRID Trail 2Bliss MTB Cykeldäck

569 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Specialized Eliminator däcket har en slitbana där man kombinerar ett aggressivt mönster med ett välbalanserat slitbanemönster. De grövre gummit i mitten ger en mjuk övergång till gummit på däcksidorna vilket ger ett däck perfekt för Enduro. Dessa egenskaper gör att det fungerar bra för downhill men trivs bäst när stigarna är lite mer hårdpackade.

Med den nya Grid Trail stommen är däcket styvare för att ge dig ännu bättre kontroll vid lågt däcktryck. 2Bliss Ready-designen innebär att detta däck är slanglöstkompatibelt vilket ger möjlighet att köra med lägre däcktryck för att få ökat grepp samtidigt som man minskar risken för genomslagspunktering. Gripton gummit är tillverkat för att ge ökat grepp i både blöta och torra förhållanden samtidigt som det minskar vibrationerna i cykeln.

- Grid Trail stomme
- Vikbart
- 2Bliss Ready
- Gripton gummi
- Vikt: 29x2.3 ca: 890 gram
- Vikt: 29x2.6 ca: 930 gram


För att tydliggöra vad de olika beteckningarna innebär kommer här en snabbguide på Specialized-däcken:

S-WORKS
- Specializeds lättaste stomme för absolut lägsta vikt och rullmotstånd.

CONTROL
- Control representerar ett däck i lättvikt med extra skydd mot skärsår. En stryktåligare variant som trots det klassas som en av de lättaste. (55-60 gram tyngre än S-Works). Controldäcken består av en lite bredare slitbana som matchar dagens bredare fälgar för optimal prestanda.

GRID
- En stomme för lite tuffare terräng. Om du värdesätter ett bättre punkteringsskydd (ca:30% ökat skydd mot skärsår gentemot Control) och/eller behöver en stomme som är stabilare för att kunna pressa däcket hårdare i kurvorna.

GRID TRAIL
- Grid Trail stommen är styv för bästa kontroll vid lågt däcktryck. Grid Trail består av kraftigare sidodubbar samt ett omarbetat mönster som resulterar i jämnare fäste längst däcket när du lägger ner cykeln i kurvorna.

GRID GRAVITY
- Däck framtagna för enduro och downhill. Med dubbla lager cord tillsammans med ett extra lager gummi längst sidoväggarna får du ett däck med extremt bra punkteringsskydd och stabilitet samtidigt som du bibehåller nästintill samma rullegenskaper som Grid Trail.

GRIPTON
- Är Specializeds egna gummiblandningar. Ett grymt recept optimerat för lågt rullmotstånd, högt mekaniskt grepp och för att filtrera bort vibrationer och ojämnheter.

T7/T9
- T i T7 och T9 står för Tread compound (gummiblandning) och siffran sju eller nio anger gummiblandningens hårdhet. T9 är den mjukaste blandningen och ger ett extremt bra grepp i alla situationer och temperaturer. T7 är en balanserad blandning för dig som prioriterar grymt fäste men med lite bättre slitstyrka.