08-643 73 55      INFO@CYKELCITY.SE  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Specialized Eliminator GRID 2Bliss T7 29x2.3 MTB Cykeldäck

Få i lager

599 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Specialized Eliminator har ett välbalanserat mönster med kantiga greppiga dubbar i mitten med grova sidodubbar. Det täta mönstret i mitten av slitbanan ger en smidig övergång till de aggressiva sidodubbarna utan risk för att tappa grepp när du lägger ner cykeln i kurvan. Detta resulterar i ett perfekt däck för Enduro och Downhill och trivs bäst när stigarna är torra och hårdpackade.

Med GRID-stommen är däcket styvare för att ge dig ännu bättre kontroll vid lågt däcktryck och har 30% ökat skydd mot skärsår gentemot Control-däcken. Gripton T7-gummit erbjuder bra grepp i både blöta och torra förhållanden samtidigt som det minskar vibrationerna i cykeln. 2Bliss Ready-designen innebär att detta däck är slanglöstkompatibelt vilket ger möjlighet att köra med lägre däcktryck för att få ökat grepp samtidigt som man minskar risken för genomslagspunktering.


- GRID-stomme
- Vikbart
- 2Bliss Ready
- Gripton T7 gummi
- Vikt: 29x2.3 ca: 890 gram


För att tydliggöra vad de olika beteckningarna innebär kommer här en snabbguide på Specialized-däcken:

S-WORKS
- Specializeds lättaste stomme för absolut lägsta vikt och rullmotstånd. Bestående av 120 TPI för oslagbar följsamhet och känsla. Det ultimata lättviktsdäcket för racing.

CONTROL
- Control erbjuds i samma utförande som S-Works men med 60 TPI. Därav en något tjockare stomme som resulterar i ett högt presterande lättviktsdäck med extra skydd mot skärsår.

GRID
- En stomme för lite tuffare terräng. Om du värdesätter ett bättre punkteringsskydd (ca:30% ökat skydd mot skärsår gentemot Control) alternativt om du föredrar en stabilare stomme för att kunna pressa däcket hårdare i kurvorna.

GRID TRAIL
- Grid Trail-stommen är styv för bästa kontroll vid lågt däcktryck samt medför ett ytterligare förstärkt punkteringsskydd. Perfekt för aggressiva stigar då däcket erbjuder 15% bättre skydd mot snake bite och hela 30% bättre punkteringsskydd gentemot GRID.

GRID GRAVITY
- Däcket framtaget för enduro och downhill. Med dubbla lager cord tillsammans med ett extra lager gummi längst sidoväggarna får du ett däck med extremt bra punkteringsskydd och stabilitet samtidigt som du bibehåller nästintill samma rullegenskaper som Grid Trail.

GRIPTON T5/T7/T9
- Gripton står för Specializeds egna gummiblandning. Ett grymt recept optimerat för lågt rullmotstånd, högt mekaniskt grepp och för att filtrera bort vibrationer och ojämnheter. För att anpassa däcket ytterligare och skräddarsy dess egenskaper erbjuder Specialized Gripton T5, T7 eller T9. T5 är den hårdaste gummiblandningen med absolut snabbast rull medan T7 är en balanserad blandning för dig som prioriterar grymt fäste men med lite bättre slitstyrka. T9 är den absolut mjukaste blandningen och ger ett extremt bra grepp i alla situationer och temperaturer.

Mer information

Mer information