08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Specialized Diverge Comp E5 Gravelcykel 2021

28 999 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Diverge Comp E5 är utrustad med Specialized E5 premium aluminiumram, Future Shock 1.5 och fullcarbon gaffel. Tillsammans med Shimanos GRX-komponenter blir det här en cykel som är både lätt, kvick och rolig både för träning, pendling och helgäventyr.

Specialized menar att den senaste Diverge är den mest kapabla gravelcykeln som någonsin tillverkats. Vi är lockade att hålla med. Gravelcykeln har utvecklats från det som från början var en racer med plats för bredare däck. Till att bli en cykel som klarar så mycket mer.
Den senaste Diverge har fått längre reach samt flackare gaffelvinkel och längre offset på gaffeln. Längre hjulbas samt flackare gaffelvinkel ger dig bättre stabilitet och kontroll samtidigt som man bibehåller den kvicka roliga känslan i cykeln med kortare styrstam samt ökat offset på gaffeln.

Breda däck med stor luftkammare gör att du kan cykla snabbare på dåligt underlag. Att cykla snabbt är ju aldrig fel. Diverge har plats för 700cx47mm eller 650Bx2,1" däck (Cyklarna levereras med 700cx38mm)

Future Shock är fjädring/dämpning i styrröret som Specialized från början utvecklade för gatsten. Det funkar såklart suveränt bra på en gravelcykel också. Future Shock har 20mm slaglängd och är designad för att avlasta cyklisten från skakningar och ojämnheter. Allt för att du ska kunna köra snabbare, längre och med mer komfort på dåliga vägar.

Diverge är utrustad med fästen för skärmar, pakethållare samt Low-rider. Det finns även fästpunkter för upp till 6st flaskhållare. Eller väskor som använder samma hålbild som flaskställ.


Ram: Specialized Diverge E5 Premium Aluminum, Future Shock suspension, threaded BB, internal routing, 12x142mm thru-axle, flat-mount disc
Framgaffel: Future Shock 1.5 w/Smooth Boot, 8r FACT carbon, 12x100 mm thru-axle, flat-mount
Växelreglage: Shimano GRX 810 hydraulic brake levers, mechanical shifting
Bromsar: Shimano GRX RX600
Framväxel: Ingen
Bakväxel: Shimano RX812GX,ShadowPlus,11-speed
Kassett: Shimano SLX, 11-speed, 11-42t
Kedja: KMC X11 Lightweight 11-speed
Vevparti: Praxis Alba 40t
Hjul: Axis Elite Disc rim, 21mm inner width, tubeless ready, 24h, Specialized sealed bearing thru axle hubs, 6 bolt disc
Däck: Pathfinder Sport, 700x38mm
Sadel: Specialized Power Sport
Styrstam: Future Stem, Comp, w/Integrated computer mount
Styre: Specialized Adventure Gear Hover, 103mm drop x 70mm reach x 12 grader flare
Sadelstolpe: Alloy, 2-bolt Clamp, 12mm offset, 27.2mm


Herr eller damcykel? Vad är skillnaden?
Specialized strävar efter design för individen och vill inte sätta könsroller där avgörande skillnad i kroppsbyggnad inte finns. Däremot där det väl förekommer betydande olikheter investerar Specialized i djupgående studier för att maximera support och prestation. Däribland sadlar och handskar.

Damer och herrar, långa som korta, breda som smala. Vi ser alla olika ut och med facit i hand kan kroppsbyggnaden skilja minst lika mycket inom de olika könsrollerna som mellan dem. Det är din unika kroppskonstruktion som bestämmer vilken storlek som passar just dig, inte beroende på om du är kvinna eller man. Kvinnor har i regel bredare bäckenben och kan behöva en bredare sadel...that's it.

Vi ser till att du får rätt modell och storlek på din cykel och att den blir rätt anpassad för just dig. Vi anser att det är viktigt med Bikefit, därför ingår det vid köp av cykel från oss och det är mindre viktigt om du väljer en dam- eller unisexmodell.

 INGÅR VID CYKELKÖP:
BIKEFITBIKEFIT
Gör att du sitter perfekt på cykeln och minskar risken för skador.
Läs mer >>
SERVICEGARANTILIVSTIDS SERVICEGARANTI
Garanterar att din cykel alltid är i toppskick.
Läs mer >>
VÄRDECHECKVÄRDECHECK
För varje 10 000kr du köper cykel för får du 500kr att köpa kläder eller skor för.
Läs mer >>
AVBETALNINGAVBETALNING
Räntefri avbetalning. Sprid ut kostnaderna och avbetala via Klarna eller Resursbank.
Läs mer >>