08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Specialized Chisel Comp MTB 2021 Svart

20 999 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Nya Specialized Chisel Comp är en 29" race XC hardtail med geometri och egenskaper hämtade direkt från Specialized S-Works EPIC HT. Den nya geometrin bjuder på längre reach, flackare gaffelvinkel och vevpartiet närmare marken. Dessa förändringar ger dig mer kontroll och möjlighet att attackera tekniska passager hårdare och snabbare med bibehållen kontroll.

Med hjälp av hydroformade rör och D'alusio Smartweld M5 teknologi har man skapat en ram med låg vikt (ca 1400 gram) och komfort som man normalt sätt bara hittar på kolfiberramar.

Nya Chisel-ramen är utrustad med intern kabeldragning samt en sadelstolpe på 30,9 mm i diametern, vilket gör det lätt att uppgradera med en dropper sadelstolpe om behovet finns. 1x12 Shimano SLX komponenter med 10-51 kassett kombinerat med 29" hjul ger båda hög fart på platten och tillräckligt lätta växlar för de brantaste backarna. Oavsett om du satsar mot PR på Cykelvasan eller att köra ifrån kompisarna på den lokala mountainbikeslingan så kan du lita på att Chisel Comp är redo för utmaningen.


- Låg vikt
- Gängat vevlager
- Shimano komponenter
- Race geometri
- Dropper post kompatibel
- 5 storlekar (XS-XL)


Ram: Specialized D'Aluisio Smartweld M5 Alloy, Hydroformed tubes, Progressive XC Geometry, internal cable routing, BSA BB, 12x148mm spacing, 30.9mm Dropper post compatible
Gaffel: RockShox Judy Gold, Motion Control damper, Solo Air, 42mm offset, 15x110mm thru-axle, 100mm of travel (XS - 80mm travel)
Växelreglage: Shimano SLX, M7100, 12-speed
Bromsar: Shimano M6100, 2-piston caliper
Bakväxel: Shimano SLX M7100 SGS 12-speed
Kassett: Shimano Deore M6100 12spd 10-51t
Kedja: Shimano Deore M6100 12spd
Vevparti: Shimano MT511 32T
Hjul: Shimano MT410-B, Centerlock Alloyrims, Tubeless Ready, 25mm internal width, 28h
Däck: Fast Trak, Control casing, GRIPTON® compound, 60 TPI, 2Bliss Ready, 29x2.3
Styrstam: Specialized XC alloy
Styre: Stout XC, double-butted alloy, 8-degree backsweep, 6-degree upsweep, 10mm rise, 31.8mm
Sadel: Body Geometry Power Sport, steel rails
Sadelstolpe: Specialized Alloy, Single Bolt, 30.9mm


Herr eller damcykel? Vad är skillnaden?
Specialized strävar efter design för individen och vill inte sätta könsroller där avgörande skillnad i kroppsbyggnad inte finns. Däremot där det väl förekommer betydande olikheter investerar Specialized i djupgående studier för att maximera support och prestation. Däribland sadlar och handskar.

Damer och herrar, långa som korta, breda som smala. Vi ser alla olika ut och med facit i hand kan kroppsbyggnaden skilja minst lika mycket inom de olika könsrollerna som mellan dem. Det är din unika kroppskonstruktion som bestämmer vilken storlek som passar just dig, inte beroende på om du är kvinna eller man. Kvinnor har i regel bredare bäckenben och kan behöva en bredare sadel...that's it.

Vi ser till att du får rätt modell och storlek på din cykel och att den blir rätt anpassad för just dig. Vi anser att det är viktigt med Bikefit, därför ingår det vid köp av cykel från oss och det är mindre viktigt om du väljer en dam- eller unisexmodell.