08-643 73 55      INFO@CYKELCITY.SE  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Specialized Ambush Comp MIPS MTB Cykelhjälm

1 699 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Specialized Ambush Comp har en mer täckande design än en traditionell hjälm och ger ett mer heltäckande skydd och skyddar huvudet bra även vid tuffare mountainbikecykling. Justeringsmöjligheterna på Mindset 360-spännet och de väl tilltagna ventilationshålen gör att hjälmen känns lätt och luftig att bära.

MIPS
MIPS dämpar rotationen vid våld mot huvudet och kan på så sätt skydda hjärnan mer än en hjälm utan MIPS. Funktionen utvecklades av en grupp forskare på det Biomekaniska Institutet på KTH och är nu måttstocken för skydd mot rotationsvåld i hjälmar över hela världen. Det skyddar hjärnan effektivt vid krascher både i högre och lägre hastigheter. Vid en cykelolycka där huvudet träffar marken rör sig kroppen oftast både framåt och ner mot marken, då kan hjärnan utsättas för skadligt rotationsvåld.

ANGI
Skulle olyckan vara framme ser ANGI till att hålla dina närmaste informerade. ANGI, monterad bredvid justeringsskruven på hjälmen, består av sensorer som mäter krafter som förekommer vid cykelolyckor. Skulle en olycka inträffa kommunicerar ANGI med din telefon för att starta ett alarm, registrera din position och underrätta din(a) förutbestämda kontakt(er). För att ANGI ska fungera med din telefon krävs det att man laddar ner Specialized Ride-appen.


- Mindset 360 Fit System för smidig justering och passform
- 4th Dimension Cooling System med Mega Mouthport för effektiv ventilation
- Skärm med microindex justering
- Kompositskelett förstärker skalet och ger möjlighet till större ventilationshål
- Tri-Fix Web Splitter gör det enklare att justera remmarna
- MIPS
- ANGI
- Storlekar: S (51-56 cm), M (55-59 cm), L (59-63 cm)