Laddar...
Varumärke: SPECIALIZED

Specialized Aethos Comp Rival AXS Racercykel 2023 Satin Carbon

EAN -
Art Nr -
Reapris 50 999,00 kr Ordinarie pris 60 999,00 kr
Specialized Aethos Comp med trådlösa SRAM Rival AXS och högpresterande sadelstolpe Alpinist i kolfiber. Aethos föddes ur en idé. Idén om att bygga världens bästa ram. Inte världens lättaste, snabbaste eller styvaste utan världens bäst presterande ram.

Vad händer om man vänder upp och ner på tanken kring hur en ram ska byggas? Om man går ifrån det insnöade begreppet "aero is everything" och istället för att förhålla sig till UCIs viktbegränsning (6.8kg) bara kör sin egen grej. Skapar en cykel som har allt det där andra. Allt det riktigt roliga. Där skapades Aethos, den otroligt lätta och bekväma ramen med den absolut bästa prestandan på marknaden.

Med Aethos lyckades Specialized bygga en ram som vägde in på otroliga 699 gram (strl:56). Men vikten är såklart inte allt. Aethos-ramen måste självfallet passera alla tester både för försäkran om säkerhet samt oslagbar känsla längst vägen.

Allt började med datorsimulering och mängder av virtuella tester som i sin tur tog fram en första prototyp. I designprocessen ansåg man också att ramrörens form och övergångar var otroligt mycket viktigare än vad man tidigare ansett. Med hjälp av denna nyvunna kunskap lyckades ingenjörerna på Specialized kapa bort 150 gram kolfiber som man tidigare använt för styvhet i ramen. Detta utan att påverka ramens styvhet negativt. Resultatet visar högst uppmätt stiffnes-to-weight av alla ramar på marknaden. Det har tester hos den ansedda firman Zedler institute i Tyskland fastställt. Zedler gör alla styvhetstester åt den tyska tidningen TOUR.

Resultatet är inte aero. Den har inte fullt integrerade bromsslangar. Vem är cykeln för? Jo, Aethos är för alla som vill ha en fulländad upplevelse på cykeln! För dig som vill köra längre, roligare och bekvämare än någonsin tidigare.

Aethos: Break the Rules.

Utrustad med SRAM Rival eTap AXS (trådlös) som är mycket mer än bara ett extra drev på kassetten. Med en 12-delad grupp har SRAM Rival eTap AXS gått över till en 48/35t utväxling fram och 10/36t på kassetten. Detta gör att du i princip får både kompakt (50/34) och raceutväxlingen (52/36) på en och samma drivlina. SRAM har även ökat storleken på trissorna på bakväxeln för effektivare växlingar och slimmat designen på framväxeln för att ge plats för bredare däck. Hydrauliska skivbromsar som försäkrar en direkt och kraftfull bromsverkan oavsett väder.


Ram: Aethos FACT 10r Carbon, Rider First Engineered, Threaded BB, 12x142mm thru-axle, flat-mount disc
Framgaffel: FACT Carbon, 12x100mm thru-axle, flat-mount disc
Växelreglage: SRAM Rival eTap AXS
Bromsar: SRAM Rival 1, hydraulic disc
Framväxel: SRAM Rival eTAP AXS, braze-on
Bakväxel: SRAM Rival eTap AXS, 12-speed
Kassett: SRAM Rival, 12-speed, 10-36t
Kedja: SRAM Rival 12-speed
Vevparti: SRAM Rival 48/35t
Hjul: DT Swiss R470 rim, 20mm internal width, tubeless ready, centerlock disc
Däck: Specialized Turbo Pro 700x26mm
Sadel: Specialized Power Sport
Styrstam: Specialized Pro SL, alloy
Styre: Specialized Shallow Drop, 6061, 70x125mm, 31.8mm clamp
Sadelstolpe: Roval Alpinist Carbon


Herr eller damcykel? Vad är skillnaden?
Specialized strävar efter design för individen och vill inte sätta könsroller där avgörande skillnad i kroppsbyggnad inte finns. Däremot där det väl förekommer betydande olikheter investerar Specialized i djupgående studier för att maximera support och prestation. Däribland sadlar och handskar.

Damer och herrar, långa som korta, breda som smala. Vi ser alla olika ut och med facit i hand kan kroppsbyggnaden skilja minst lika mycket inom de olika könsrollerna som mellan dem. Det är din unika kroppskonstruktion som bestämmer vilken storlek som passar just dig, inte beroende på om du är kvinna eller man. Kvinnor har i regel bredare bäckenben och kan behöva en bredare sadel...thats it.

Vi ser till att du får rätt modell och storlek på din cykel och att den blir rätt anpassad för just dig. Vi anser att det är viktigt med Bikefit, därför ingår det vid köp av cykel från oss och det är mindre viktigt om du väljer en dam- eller unisexmodell.


Peter Denk på Specialized berättar om Aethos
 INGÅR VID CYKELKÖP:
BIKEFIT BIKEFIT
Gör att du sitter perfekt på cykeln och minskar risken för skador.
Läs mer >>
SERVICEGARANTI LIVSTIDS SERVICEGARANTI
Garanterar att din cykel alltid är i toppskick.
Läs mer >>
AVBETALNING AVBETALNING
Räntefri avbetalning. Sprid ut kostnaderna och avbetala via Klarna eller Resursbank.
Läs mer >>
 *Detta erbjudande går ej att kombinera med andra erbjudanden eller rabatter.
Värdecheck ingår ej vid köp av cykel till rea-, kampanj- eller specialpris.