08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Shimano XTR PD-M9120 MTB Pedaler

3-6 dagars leveranstid

1 849 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

XTR PD-M9120 är toppmodellen i Shimanos trail pedalsortiment. Med bredare anläggningsyta är detta en pedal med ökad stabilitet. Kontaktytorna har också utvecklats och fått en rundare form för att smuts lättare ska falla av från pedal och kloss. Med en tunnare konstruktion minskar risken för att slå i pedalen vid stökig och teknisk terräng.
PD-M9120 är utrustad med en extra förstärkning runt SPD-mekanismen för att skydda mot de slag och stötar som pedalen utsätts för vid hård stig/enduro cykling.
Vikt 396 g paret.


TIPS:

PEDALMONTERING
Kom ihåg att alltid fetta in pedalgängorna med fett innan de monteras på vevarmen. Eftersom pedalaxeln är av stål och vevarmen av aluminium blir det näst intill omöjligt att få av pedalerna efter några år om man glömt fettet. Om pedalaxeln är av titan så använd med fördel kopparpasta istället. Kom ihåg att vänster pedal är gängad moturs och höger pedal är gängad medurs.

PEDALKLOSSENS PLACERING
Klossens placering under foten är viktig för hur du kommer att prestera på cykeln. Ergonomi och kraftöverföring på verkas av dess position. Därför är det viktigt med en bra grundinställning av klossen. Detta hjälper vi till med och dessutom ger vi tips om hur du kan finjustera klossens position. Sedan är det bara ut och cykla och göra finjusteringar vid behov. Kom in i butiken eller slå en signal om du har frågor.


Mer information

Mer information