08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Shimano XTR M9000 Skivbromsset Exkl Skiva

2 349 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

XTR-bromsarna kommer i Trail eller Race-variant. Race (IM9000) har handtag i kolfiber. Trail (IM9020) har bättre kylning av bromsoket och mer justerbarhet. Bromsarna säljs utan skiva och adaptrar. Shimano har med ett ok i magnesium och delar av handtaget i kolfiber skapat en lätt broms med utmärkta egenskaper. Bromskraften är lättkontrollerad och bromsarnas modulation är i absolut världsklass.


Nya XTR M9000 har blivit 11-delad och som vanligt tar Shimano mountainbikegruppen till nya höjder. Klingor och kassett är optimerade för "Rider Rhytm", dvs att stegen ska bli så jämna som möjligt. Allt för att cyklisten ska ha mer kraft och energi att lägga på cyklingen istället för att reagera på för stora steg mellan utväxlingarna. Den nya 11-delade kassetten passar ditt gamla 8/9/10-delade hjul!
Shimano har också designat en egen enkelklinga som inte använder SRAMs patenterade Narrow/Wide-teknologi. Denna nya design ska ge bättre lerrensning, mindre missljud och längre hållbarhet för både drev och kedja.
Växlarna glider också i betydligt lättare, med nya reglage, vajrar och höljen har man kunnat reducera motståndet i växelreglagen med 20%!