✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Shimano XTR Di2 RD-M9050 Bakväxel

5 799 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Bakväxeln M9050 har fått en förbättrad clutchmekanism kallad Shadow RD+. Clutch är mekanismen som bromsar växelarmens rörelse och därmed minskar risken att kedjan hoppar och dessutom ger en tystare cykel. Medium cage för 1-2 klingor fram, long cage för 3-delat. Bättre precision än så här finns nog inte. Vill du inte ha Di2 ska du inte heller testa en cykel utrustad med Di2, de flesta fastnar efter första växlingen.

Shimanos elektroniska växlar, nu för MTB! XTR Di2 ger dig äntligen enkelheten och användarvänligheten även för mountainbike. Och faktiskt gör man systemet ännu bättre än landsvägsvarianten genom Syncro Shift. Det innebär att systemet automatiskt avgör när det är dags att växla med framväxeln och kompenserar samtidigt med bakväxeln. Det räcker då med ett växelreglage med två knappar vare sig du kör 1, 2 eller 3 klingor fram. När du växlat en bit ner på kassetten bak växlar framväxeln automatiskt upp samtidigt som bakväxeln växlar ner ett par växlar. Mycket enklare när du är trött och sliten i slutet på ett långt pass. Auto trim fungerar precis som på landsväg, framvxeln kompenserar för kedjelinjen så att du aldrig ska behöva höra kedjan skrapa i framväxeln. Självklart går det att använda två växelreglage och välja manuellt växelprogram också. Detta val görs med ett enkelt knapptryck på displayenheten. Här kopplas även laddaren in.
Har din cykel dessutom FOX elektroniskt låsbara dämpare iCD så använder sig iCD-systemet av Shimanos batteri och displayenhet.

Systemet består av fem delar:
Framväxel
Bakväxel
Växelreglage
Display
Batteri