08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Shimano RC901 S-Phyre Cykelskor Racer Svart

Ordinarie pris 3 599 kr

Special Price 2 499 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

S-Phyre racerskon har som målsättning att optimera kraftöverföringen genom mer prestanda per gram, att minimera luftmotståndet och att förfina interaktionen mellan sko, cyklist och cykel. Med Shimano RC901 S-Phyre racercykelsko tar Shimano sin populära landsvägssko ytterligare en nivå.

Yttersula
Yttersulan är tillverkad i kolfiber för maximal styvhet på rätt ställe och låg vikt. Via Dynalast design ser Shimano till att effektivisera din tramprörelse. Formen på sulan spelar nämligen en stor roll i hur effektiv du blir i ditt rundtramp och rätt form ser till att avlasta dina muskler på rätt sätt i uppåtrörelsen. Dynalast konstruktionen på sulan ser till att motståndet i uppåtrörelsen minskas med 5% jämfört med en traditionell design. Sulan har också låg stack height vilket gör att din fot hamnar närmare pedalen. Allt detta gör att S-Phyre får en oöverträffad och effektiv kraftöverföring med mycket bra stabilitet.

Ovandel
RC91ans ovandel bygger på en konstruktion med Teijin Avail mikrofiber, som andas mycket bra genom sina perforerade hål och är mjukt, lätt och följsamt, på ovandelens ytterkanter för att vara mer förlåtande och minska trycket på tryckutsatta delar av foten. I den övre delen på ovandelen har man tagit bort meshdelen som suttit på RC9 för att minska antalet sömmar och knöligheter ovan tårna.

Hälkappan
Ökad komfort utan avkall på passformen. Den nydesignade hälkappan har fått ett lite mjukare material för att bli mer följsam och förlåtande. Samtidigt menar man på att denna design ska passa en större målgrupp. Stabiliteten i hälkappan ser till att motverka rullande rörelser för hälen och gör att kraftöverföringen optimeras. Ett lagom greppigt material hjälper dessutom till att hålla foten på rätt plats.

Prestanda
Shimano S-Phyre har allt du behöver för att prestera. En styv effektiv suldesign med en ovandel som har oslagbar passform och aerodynamik. Söker du en racersko utan kompromisser så har du hittat rätt i Shimano RC901.

- Sula och ovandel är designade som en enhet för bättre passform, stabilitet och kraftöverföring.
- Dynalast design effektiviserar din tramprörelse och spar energi
- Låg stack height
- Stiffness index 12
- Hälkappa med ökad komfort utan avkall på pasform
- 2 st Boa IP1 spännen med powerlock design
- Effektiv ventilation och dränage av vatten
- Silvadur Intelligent Freshness håller innersulorna fräscha längre


Storleksguide
- Placera ett tomt A4 papper med kortsidan mot en vägg.
- Ställ foten på pappret med hälen mot väggen.
- Ta fram en penna och dra ett rakt streck med linjal på pappret framför den längsta tån på bägge fötter.
- Mät avståndet med en linjal eller måttband från papperskanten där hälen var placerad till strecket vid den längsta tån.
- Addera 8-10 mm till det uppmätta avståndet på din fot.
- Med hjälp av måttabellen nedan kan du sedan se vilken storlek som passar dig.

 


Shimano Storleksguide