Laddar...
Varumärke: SHIMANO

Shimano PD-M520 Pedal

EAN 4524667060475
Art Nr EPDM520L
Stock status
I lager
549,00 kr
År efter år är detta vår bäst säljande MTB pedal. Otroligt bra pedal med kvalitet som slår det mesta i denna prisklass. Stålaxel och aluminiumstomme. 380 g/par.

Shimano var först med clipslösa pedaler i skogen och är fortfarande först. Genomtänkt teknik med kvalitet som håller år efter år oavsett hur du misshandlar dem i skogen. Vill du ha det bästa köper du Shimano pedaler till din skogscykel.

TIPS:

PEDALMONTERING
Kom ihåg att alltid fetta in pedalgängorna med fett innan de monteras på vevarmen. Eftersom pedalaxeln är av stål och vevarmen av aluminium blir det näst intill omöjligt att få av pedalerna efter några år om man glömt fettet. Om pedalaxeln är av titan så använd med fördel kopparpasta istället. Kom ihåg att vänster pedal är gängad moturs och höger pedal är gängad medurs.

PEDALKLOSSENS PLACERING
Klossens placering under foten är viktig för hur du kommer att prestera på cykeln. Ergonomi och kraftöverföring påverkas av dess position. Därför är det viktigt med en bra grundinställning av klossen. Detta hjälper vi till med och dessutom ger vi tips om hur du kan finjustera klossens position. Sedan är det bara ut och cykla och göra finjusteringar vid behov. Kom in i butiken eller slå en signal om du har frågor.