08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Shimano 105 ST-5800 STI Växelreglage

2 099 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Kronan på verket när det gäller Shimano 105 är dom nya växelreglagen. Trots att dom ser ungefär ut som helt vanliga växelreglage, så har en rad förändringar inneburit en helt ny upplevelse när det kommer till växlingar.

Shimano använder en helt ny design som ändrar sättet som vajern går inuti reglaget och detta gör att det krävs betydligt mindre kraft att växla. Faktiskt upp mot 20%. Skillnaden är mycket kännbar, och om du någon gång har känt på reglage som kan kännas lite tröga i växlingen, är det här precis tvärt om. Känslan är nästan friktionsfri, och det är en magisk upplevelse!

Man har även designat om handtagens form, och gjort den lite mer kompakt för att ligga bättre i handen. Skönare under långpass och mycket bättre kontroll. Man har även en justeringsskruv där man kan anpassa reglaget för sin handstorlek. Skruven för reglaget inåt upp till 10mm vilket är en rejäl bonus för cyklister med små händer.

Den sista förbättringen Shimano har lanserat är en omplacering av leden i bromsreglaget. Man kan enkelt förklara att man har ökat hävarmen, och detta bidrar till att bromskraften blir bättre och kräver mindre tryck. Som du hör kommer man riktigt långt med nya 105 5800.

- 10mm reachjustering
- 468 gram
- 2x11
- Intern vajerdragning

Shimano 105
Den japanske komponentjätten Shimano har under många år hållit sig på toppen av pyramiden genom att gång på gång överträffa sig själva när det gäller funktion, precision och hållbarhet.

Shimano har en hel flotta med sponsrade proffsstall som testar och utvärderar deras kommande komponenter, och ny teknik från värstinggruppen Dura Ace klättrar hela tiden ner i ledet. 105 5800, som nu för tiden är 11-delad precis som storebröderna Ultegra och Dura Ace har ärvt mer teknologi än någonsin.

För att vara en mellanprisgrupp kan vi med säkerhet lova att du aldrig har sett såhär fina komponenter till bättre pris. Shimano 105 är kanske inte det lyxigaste alternativet, men förutom lite exklusiv finish, och några extra gram jämfört med Ultegra eller Dura Ace, så är det en grupp som inte ens tävlingscyklisten kan klaga på.