08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Shimano 105 RD-5800 Bakväxel

499 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Den nya bakväxeln i Shimano 105 serien har nu blivit 11-delad! Även denna komponent har fått mer teknik från Dura Ace än någonsin, och med en helt ny fjädermekanism och ännu bättre justeringsmöjligheter för perfekta växlingar, varje gång.

Bakväxeln kommer i både short cage och long cage alternativ för att du ska kunna använda kassetter som är upp till 32T stora - ett måste för långa klättringar!

Short cage
- 28T största drev bak
- 33T total kapacitet
- 16T kapacitet fram
- 234 gram

Medium cage
- 32T största drev bak
- 37T total kapacitet
- 16T kapacitet fram
- 250 gram

Shimano 105
Den japanske komponentjätten Shimano har under många år hållit sig på toppen av pyramiden genom att gång på gång överträffa sig själva när det gäller funktion, precision och hållbarhet.

Shimano har en hel flotta med sponsrade proffsstall som testar och utvärderar deras kommande komponenter, och ny teknik från värstinggruppen Dura Ace klättrar hela tiden ner i ledet. 105 5800, som nu för tiden är 11-delad precis som storebröderna Ultegra och Dura Ace har ärvt mer teknologi än någonsin.

För att vara en mellanprisgrupp kan vi med säkerhet lova att du aldrig har sett såhär fina komponenter till bättre pris. Shimano 105 är kanske inte det lyxigaste alternativet, men förutom lite exklusiv finish, och några extra gram jämfört med Ultegra eller Dura Ace, så är det en grupp som inte ens tävlingscyklisten kan klaga på.