✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Shimano 105 FD-5801 Framväxel

Få i lager

359 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Den japanske komponentjätten Shimano har under många år hållit sig på toppen av pyramiden genom att gång på gång överträffa sig själva när det gäller funktion, precision och hållbarhet. De har tidigare under året lancerad uppdateringar på både Dura-Ace och Ultegra. Här kommer de med en uppdatering på 105 gruppen.

Den nya 105 framväxeln har fått karaktärsdrag av både Ultegra och Dura-Ace. Genom att Shimano kortat ner armen på växeln slipper man skrapet från växelvajern mot ramen eller bak däcket. Den nya geometrin ger en växel som klarar av större utväxling utan försämrad prestanda. Geometrin ger också en förbättrad ergonomi för händerna då den ger en mjukare växling I ytterlägen. Den nya designen gör också att framväxeln är lättare att montera än sin föregångare och inga specialverktyg krävs.

- Klarar klinga mellan 46-53t
- 112 gram
- Endast för lött fäste

För att vara en mellanprisgrupp kan vi med säkerhet lova att du aldrig har sett såhär fina komponenter till bättre pris. Shimano 105 är kanske inte det lyxigaste alternativet, men förutom lite exklusiv finish, och några extra gram jämfört med Ultegra eller Dura-Ace, så är det en grupp som inte ens tävlingscyklisten kan klaga på.

Mer information

Mer information