08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Shimano 105 FD-5800 Framväxel

Få i lager

369 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Såhär ska en modern framväxel kännas! Den nya designen kommer i rakt nedstigande led från Dura Ace och med en ny, längre dragarm har man minskat motståndet i växlingarna och det går som på räls.

För någon som inte har provat dessa nya växelförare, är det nästan komiskt lite kraft som krävs för att flytta kedjan mellan lilla och stora klingan. Även bulten som fäster framväxeln är förbättrad och ger nu ännu mer stöd och detta förbättrar i sin tur växelprecisionen. Shimano 105-framväxeln har också ett nytt trimläge som minimerar tappade kedjor till ett minimum.

Att kalla den här framväxeln för mellanprisklass är mer eller mindre en synd, men det är faktiskt sant. Nu för tiden kan man få grym prestanda för nästan inga pengar alls.

- Klarar klinga mellan 46-53
- 16T kapacitet
- 105 gram
- Endast för lött fäste

Shimano 105
Den japanske komponentjätten Shimano har under många år hållit sig på toppen av pyramiden genom att gång på gång överträffa sig själva när det gäller funktion, precision och hållbarhet.

Shimano har en hel flotta med sponsrade proffsstall som testar och utvärderar deras kommande komponenter, och ny teknik från värstinggruppen Dura Ace klättrar hela tiden ner i ledet. 105 5800, som nu för tiden är 11-delad precis som storebröderna Ultegra och Dura Ace har ärvt mer teknologi än någonsin.

För att vara en mellanprisgrupp kan vi med säkerhet lova att du aldrig har sett såhär fina komponenter till bättre pris. Shimano 105 är kanske inte det lyxigaste alternativet, men förutom lite exklusiv finish, och några extra gram jämfört med Ultegra eller Dura Ace, så är det en grupp som inte ens tävlingscyklisten kan klaga på.

Mer information

Mer information