✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Shimano 105 BR-5800 Bromsar

439 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Den senaste upplagan av Shimano 105, kom med nyheten att man lade till en extra växel och mycket ny teknik kring bromsarna. De nya 5800-bromsarna har anpassats för den rådande trenden med bredare däck och ger nu plats för 28mm däck. Förutom extra rum för modern däckstandard, så använder man samma design som Dura-Ace, d.v.s Dual-Pivot.

En dubbelledad brygga ger bromsen mer kraft på fälgen, och tillsammans med nya polymerbelagda vajrar och tillhörande höljen har friktionen i systemet reducerats kraftigt. Det ger bättre bromskraft och bättre känsla i bromshandtagen.

Till råga på allt kan man äntligen titulera 105-bromsarna aerodynamiska. I den nya designen har Shimano verkligen tänkt på allt.

- Ny design med 10% bättre bromskraft*
- Aerodynamisk profil
- 378g per par
- Bromsklossar medföljer för alufälg
- Priset avser en broms, fram eller bakbroms

*jämfört med 5700

Shimano 105
Den japanske komponentjätten Shimano har under många år hållit sig på toppen av pyramiden genom att gång på gång överträffa sig själva när det gäller funktion, precision och hållbarhet.

Shimano har en hel flotta med sponsrade proffsstall som testar och utvärderar deras kommande komponenter, och ny teknik från värstinggruppen Dura-Ace klättrar hela tiden ner i ledet. 105 5800, som nu för tiden är 11-delad precis som storebröderna Ultegra och Dura-Ace har ärvt mer teknologi än någonsin.

För att vara en mellanprisgrupp kan vi med säkerhet lova att du aldrig har sett såhär fina komponenter till bättre pris. Shimano 105 är kanske inte det lyxigaste alternativet, men förutom lite exklusiv finish, och några extra gram jämfört med Ultegra eller Dura-Ace, så är det en grupp som inte ens tävlingscyklisten kan klaga på.