08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Santa Cruz Tallboy 3 AL-R Kit Grön MTB 2019

38 999 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Tallboy hör till en av Santa Cruz modeller med kortare slaglängd tillverkad för XC cyklisten. Med 148 mm boost bakaxel har bakhjulet en bredare infästning för ekrarna och därmed ökad styvhet. När det kommer till ramgeometrin har boost design gett en ram med kortare kedjestag, 432mm, samtidigt som hjulbasen har ökat med 50mm. Även vinkeln på gaffeln har ändrats till 68 grader. Slaglängden på gaffeln har ökats från 100 till 110 mm. Dessa uppdateringar ger en mer följsam och lekfull cykel perfekt för XC cyklisten som vill köra mer tekniska stigar. Vidare kommer denna modell med ett uppdaterat Virtual Pivot Point (VPP) dämparsystem som främst blir tydligt i bakdämparen som blivit betydligt styvare. Fram har VPP systemet bidragit med ökad kontroll vid mer teknisk cykling. En annan fördel med Tallboy 3 är möjligheten att köra både 27,5 och 29 tums hjul. Detta tack vare den så kallade Flip Chip teknologin. Grunden i Tallboy har skapat en cykel som har egenskaper uppför som en klassisk XC cykel men det är nerför och i mer teknisk terräng som den sätts i sitt rätta element.


Denna aluminiumram levereras med Santa Cruz R-Kit som innebär en högre nivå på komponenterna. SRAM står för växlingarna med sina NX Eagle i lätt aluminium. Hjulen kommer från WTB som med modellen WTB ST i25 TCS 2.0 ger en bredare fälg för ökat grepp i skarpa kurvor men också ökat stöd för Maxxis däcken, Minion DHF, 29"x2.3", EXO TR fram och Maxxis Crossmark II, 29"x2.25", DC EXO TR bak.

Ram: Santa Cruz Aluminum 29/27+ 110mm Travel VPP
Bakdämpare: FOX Float Performance DPS
Gaffel: FOX Rhythm 34, 120mm
Växelreglage: SRAM NX Eagle
Bromsar: SRAM Level T, Avid Centerline 180mm
Bakväxel: SRAM NX Eagle
Kassett: SRAM PG1230, 11-50t
Kedja: SRAM NX Eagle
Vevparti: SRAM NX Eagle 148 DUB, 32t
Hjul: WTB ST i25 TCS 2.0 29
Däck: Maxxis Minion DHF, 29"x2.3", EXO TR, Maxxis Crossmark II, 29"x2.25", DC EXO TR (fram/bak)
Styrstam: Race Face Ride
Styre:Race Face Ride
Sadel: WTB Silverado Race Saddle
Sadelstolpe: Race Face Aeffect, 31.6

Vill du köpa cykel från vår webshop? Klicka här

Självklart kan du köpa en cykel av oss oavsett var i Sverige du bor, vi skickar över hela landet. Däremot säljer vi inte cyklar direkt i vår webbshop. Vi tycker att ett cykelköp är så pass viktigt att vi vill prata med dej och veta mer om dina önskemål och hur du har kommer att använda cyklen. Är storleken rätt? Passar komponenterna dej? Vill du köpa en cykel av oss men inte bor i närheten av en av våra butiker: ring eller maila oss så hjälper vi dej med att hitta rätt cykel!
Ingår vid cykelköp:
BIKEFIT
BIKEFIT

Gör att du sitter perfekt på cykeln och minskar risken för skador. 
Läs mer >>

SERVICEGARANTI
LIVSTIDS SERVICEGARANTI

Garanterar att din cykel alltid är i toppskick. 
Läs mer >>

VÄRDECHECK
VÄRDECHECK

För varje 10 000kr du köper cykel för får du 500kr att köpa kläder eller skor för. 
Läs mer >>

AVBETALNING
AVBETALNING

Räntefri avbetalning. Sprid ut kostnaderna och avbetala via Klarna eller Resursbank.
Läs mer >>