08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

POC Ventral Spin Cykelhjälm Mattsvart

2 999 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Genom Ventral SPIN tar POC aerodynamik, säkerhet och ventilation till en ny nivå. Den nyutvecklade hjälmen har designats med proffscyklisterna i World Tour stallet EF Education First Drapac Powered by Cannondale tillsammans med POCs aerodynamiska experter i sitt så kallade WATTS Lab.

Ventral hjälmens design leder luften genom hjälmen istället för kring den. Detta ökar hjälmens aerodynamiska egenskaper. Hjälmen har också så kallade luftflödeszoner för att skapa olika tryckzoner inspirerat från den så kallade Venturi-effekten. Detta gör att hjälmen skär genom luften på ett effektivare sätt. Luftflödeszonerna ger också en ökad ventilation och nedkylning av huvudet.
Den aerodynamiskt formade bakredelen av hjälmen minskar turbulensen på luften och ger ett längre och linjärt luftflöde som liknar fördelarna man får med en riktig tempo kruka.

Det patentskyddade teknologiska SPIN rotationsskyddssystemet minskar påverkan på hjärnan. Detta tack vare den innovativa paddtekniken som sitter direkt mot cyklistens huvud och därmed flyttar sig i förhållande till huvudet under ett fall och minskar kraften som överförs till hjärnan.

- Luftflödeszoner utvecklade med inspiration från Venturi-effekten
- Väl ventilerad
- Ytterskalet täcker hjälmen helt i en del
- Remmarna ingjutna i ramen
- Eye garage för smidig placering av solglasögon på hjälmen
- SPIN teknologi