Laddar...
Varumärke: POC

POC Tectal Race Spin Cykelhjälm Vit/svart

EAN -
Art Nr -
Reapris 1 799,00 kr Ordinarie pris 2 299,00 kr
POC TECTAL Race Spin är en lätt och mycket välventilerad mountainbikehjälm. POC ligger inte på latsidan. Här har man tagit ideer från sina tidigare hjälmar och skapat en mountainbikehjälm med passform, ventilation och säkerhet som slår allt annat på marknaden.

Modern Enduro och kreativ stigcykling kräver mer skydd och TECTAL Race Spin har ökat skyddet över tinningarna och i nacken för att skydda oss cyklister lite extra. Inuti hjälmens dämpande EPP-lager sitter dessutom ett aramidskelett som armerar och förstärker konstruktionen. Aramiden hjälper också till att fördela kraften från en krasch. Skulle olyckan vara framme och man ligger utslagen i svår terräng har hjälmen en inbyggd Recco-reflektor som möjliggör sökning från helikopter. POC har också jobbat med den nya tekniska textilen Polygiene som används till vadderingen invändigt. Polygienet torkar snabbt, absorberar effektivt svett och motverkar samtidigt bakterier och dålig lukt. Spännet under hakan kallas Fidlock, det är en modell som enkelt öppnas och stängs med en hand. Skärmen är justerbar och skyddar mot grenar och stänk, samtidigt skapar skärmen den inte helt oviktiga motocrosskänslan.

POC var en av de första hjälmtillverkarna att använda sig av MIPS systemet. Nu har de tagit det hela ett steg till och utvecklat sitt eget system SPIN. SPIN systemet är konstruerat för att stå emot tre typer av våld/impact mot hjärnan. När det kommer till så kallat roll impact minskar SPIN rörelsen på huvudet i sidled. Yaw impact innebär rörelse åt vänster och höger och pitch impact som SPIN också står emot innebär rörelse för huvudet framåt bakåt.

- 16 ventilationshål
- Polygiene vaddering
- EPS liner
- Recco reflektor
- SPIN teknologi
- XS/S (51-54cm), M/L (55-58cm), XL/XXL (59-62cm)
- Vit/svart