✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

POC Octal AVIP MIPS Cykelhjälm

3 399 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Säkrare än så här blir inte en hjälm. POC OCTAL AVIP MIPS klarar alla tester som alla hjälmar genomgår och är dessutom utrustad med de båda säkerhetssystemen AVIP och MIPS. Förutom hög skyddsgrad så har OCTAL optimal ventilation, komfort och låg vikt. Färger med hög synlighet ökar dessutom dramatiskt hur väl du syns i trafiken. Funktionstextilen Coolbest i vadderingen är i en hjälm motsvarigheten till ett underställ och kan effektivt transportera bort svett och skydda ögonen från svidande svettpärlor.
MIPS som sitter innanför den stötdämpande delen av hjälmen dämpar rotationen och kan på så sätt skydda hjärnan mer än en hjälm utan systemet. Systemet utvecklades av en grupp forskare på det Biomekaniska Institutet på KTH och är nu måttstocken för skydd mot rotationsvåld i hjälmar över hela världen. Det skyddar hjärnan effektivt vid krascher både i högre och lägre hastigheter. Vid en cykelolycka där huvudet träffar marken rör sig kroppen oftast både framåt och ner mot marken, då kan hjärnan utsättas för skadligt rotationsvåld.
Den här versionen av OCTAL är dessutom utrustad med säkerhetssystemet POC AVIP (Attention Visibility Interaction Protection). AVIP handlar om att kombinera de fyra AVIP-egenskaperna i produkten och ge hjälmen möjlighet att förutom vara skydd vid själva kraschen också kunna förhindra kraschen och i värsta fall vara till nytta efter att man har vurpat. OCTAL har fått en skarp orange färg för god synlighet och en ICE-tag som kan scannas för att få info om dig som cyklist. Maximal säkerhet hela tiden kommer bli standard i alla hjälmar och POC ligger långt fram i utvecklingen. Dessutom är hjälmarna förbaskat snygga.


- MIPS
- ICE märke som kan scannas
- Vikt 215 g (M)
- Vit eller orange
- S, M eller L