08-643 73 55      INFO@CYKELCITY.SE  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

POC Axion Spin MTB Cykelhjälm Uranium Mattsvart

Ordinarie pris 1 599 kr

Special Price 999 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

POC AXION Spin är en grym mountainbikehjälm från Svenska märket POC. Riktigt skön passform, smarta funktioner och med en snygg modern design. Precis vad man kan förväntar sig från världsledande POC.

Låg vikt och extra skydd över tinningar och bakhuvud tillsammans med 360 graders storleksjustering gör Axion till en hjälm som känns betydligt dyrare än vad den är.
Det heltäckande skalet verkar som bärande del och resulterar, tillsammans med skärmens breakaway-funktion och SPIN, i att du får maximalt skydd vid en olycka. Breakaway-funktion menas med att skärmen släpper hjälmen vid krasch för att minska risken för nackskador. Skärmen är även justerbar i höjdled i fyra fasta lägen.

Poc var en av de första hjälmtillverkarna att använda sig av MIPS systemet. Nu har de tagit det hela ett steg till och utvecklat sitt eget system SPIN. SPIN systemet är konstruerat för att stå emot tre typer av våld/impact mot hjärnan. När det kommer till så kallat roll impact minskar SPIN rörelsen på huvudet i sidled. Yaw impact innebär rörelse åt vänster och höger och pitch impact som SPIN också står emot innebär rörelse för huvudet framåt bakåt.


- Lättvikt
- Välventilerad
- SPIN (Shearing Pad INside)
- Steglös storleksjustering
- XS-S (51-54cm), M-L (55-58cm), XL-XXL (59-62cm)
- Breakaway-skärm vid krasch
- Justerbar skärm
- Uranium mattsvart