08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Pinarello Dogma F12 Disk Ramset BOB Svart

Ordinarie pris 81 999 kr

Special Price 55 999 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Pinarello är sedan länge känd för sin byggkvalité och strävan efter perfektion och ständig utveckling. De presenterade deras första kolfiber version av Dogma redan 2010 och har sedan dess aldrig slutat se framåt, utveckla och förfina ramens egenskaper. Pinarello Dogma F12 är den allra senaste och här har de tagit all kunskap från tidigare generationer av Dogma ramar. Det är inget dåligt arv! Vad sägs om 7 vinster på Tour de France de senaste 10 åren?

Aerodynamik
Dogma F12 har ytterligare förbättrad aerodynamik och jämfört med Dogma F10 har man lyckats sänka luftmotståndet motsvarande 8 watt vid 40km/h. Detta ger 1 sekund per kilometer när du cyklar i 40km/h. Ingen dålig tidsvinst om du frågar oss!
Hur har man lyckats? Jo, genom förfinad aerodynamisk form på ram och gaffel samt en ny och förbättrad konstruktion på MOST Talon Ultra styret.

Styvhet
Dogma F12 är hela 10% styvare än föregående modell. Detta resulterar i avsevärt mer kraft från cyklist ner i asfalten och på så vis mer fart framåt.
Ökad styvhet borde innebära högre vikt tänker du? Nej, inte på Dogma F12. Genom att förfina tillverkningsprocessen samt ramens kolfiber lay-up har Pinarello lyckats öka styvheten utan att höja vikten.

Storlek
Pinarello är sprunget ur ett custom tänk med oändliga möjligheter att förändra storlek och geometri på stålramar. När man istället tillverkar en kolfiberram är det inte lika lätt att göra dessa modifieringar. Pinarello vill ändå försäkra sig om att du kommer sitta perfekt på din nya cykel och har producerat hela 13 olika storlekar där styvhet, komfort och precision är genomtänkt och anpassat in i minsta detalj. Kom in till oss så hjälper vi dig att hitta rätt.


- Pinarello Dogma F12 Disk Carbon T1100 ramset
- Pinarello ONDA F12 gaffel
- Endast ramset eller custombygge efter dina behov
- Italiensk design
- Asymmetrisk ram
- ITA-gängat vevlager
- Invändig kabeldragning
- 13 storlekar
- BOB (Black on Black)
- End of discussion... Again