08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Open U.P.P.E.R. SRAM Red ETAP AXS 12sp Gravel Cykel

3-6 dagars leveranstid

79 699 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Open U.P.P.E.R. med SRAMs nya RED ETAP AXS-grupp. Open gör sin bästa ram ännu bättre! När Open dök upp på marknaden så var det genom att lansera en av de absolut lättaste MTB-ramarna. Nu revolutionerar de Gravelmarknaden med modellen U.P och den nyare modellen U.P.P.E.R. Bakom märket ligger Gerard Vroomen som var med och startade Cervélo.

Byggd för feta däck
Ramen är byggd för att upplevas på ungefär samma sätt oavsett vilken typ av hjulstorlek och däckbredd som du använder. Allra bredast däck kan man använda med hjulstorleken 650b, då får 2,1 tum breda däck plats. Med större fälgar på 700c så kan man ha hela 40 millimeter breda däck utan någon större skillnad i geometri.

Q-faktor
Genom att sänka infästningspunkten för höger kedjestag så är det också möjligt att använda vevpartier med låg q-faktor, Vroomen har tänkt på allt. Både ram och gaffel är tillverkade i kolfiber och tekniken som kallas TRCinTRS innebär att OPEN har använt olika typer av carbon för att varje del av ramen ska vara optimalt byggd för den typ av belastning den ska utsättas för. Rätt fiber med rätt layup på rätt plats.

Komfort
Sadelstagen är konstruerade för att dämpa de värsta vibrationerna och samtidigt ha hög vridstyvhet i sidled. Alla vajrar är dragna inuti ramen, det blir inte bara snyggare utan det skyddar också vajern från smuts och eliminerar risken att fastna i buskar och annat jobbigt du cyklar förbi på ditt äventyr.

Genomgående axlar
ThruThread är OPENs egenutvecklade genomgående bakaxel som integrerat bakväxelörat i designen och på så sätt lyckats bygga en genomgående 12 mm grov axel som totalt sett blir lättare än en snabbkoppling. Framgaffeln är den U-formade Open-gaffeln med genomgående 12 millimeters kolfiberaxel.

Flatmount
Gaffeln är lätt, styv och konstruerad för att du ska kunna använda dig av flatmount bromsar utan adapter, kompatibelt med de senaste bromsarna på marknaden. En annan anledning till att ramen är konstruerad för användning av flatmount-bromsar är att det enligt Open ser bättre ut vilket också spelar roll.

Gravel
Ska du bygga en lyxig äventyrscykel eller vill ha en mångsidig cykel som klarar av det mesta är Opens gravel-cykelramar ett riktigt hett tips. Här kommer du så nära en optimal cykel som möjligt. Med 28 mm breda däck sitter du med i de flesta snabbgrupper på Vätternrundan och dagen där på kan du byta däck och köra lite stökig stig med ett härligt flow. Det som kallas för Gravel är egentligen bara otroligt användbara cyklar. Med en OPEN U.P.P.E.R. kan du vara bland de snabbaste på både Vättern och Cykelvasan och korsa en kontinent däremellan. Ramen väger endast 880 gram.

Ram: OPEN U.P.P.E.R. kolfiber
Framgaffel: Open U-turn kolfiber
Växelreglage: Sram Red eTAP AXS Hydraulic
Vevparti: SRAM RED AXS Dubbel
Framväxel: SRAM RED eTAP AXS, 12-delat
Bakväxel: SRAM RED eTAP AXS, 12 delat
Bromsar: SRAM RED eTAP AXS, hydraulic disc
Kassett: SRAM RED XG-1290, 12-delat
Kedja: SRAM RED 12-delat
Hjul: Hope 20five
Däck: WTB Riddler 700x37mm
Styre: Deda Zero
Styrstam: Deda Zero
Sadel: Specialized Power Comp
Sadelstolpe: Deda Zero 100 alu
Styrlinda: Deda
Färg: Svart eller olackad
Storlekar: S, M, L, XL

Denna specifikation är endast ett förslag, vi bygger cykeln efter ditt behov och önskemål.
Vill du ha 700c eller 650b? En eller två klingor? Elektroniska eller mekaniska växlar? Vilken utväxling? Prata med oss, så hjälper vi dig att hitta rätt Open-specifikation för din drömcykel.

Cykeln på bilderna har inte denna spec!

När du köper en Open hos oss ingår montering, Bikefit och livstids servicegaranti,(värdecheckar ingår ej).

För extra inspiration, klicka på länken för att se vilka komponenter som andra valt att ha på sin Open Opens hemsida eller deras Instagram
Mer information

Mer information