08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Open U.P.P.E.R. Shimano GRX 810 Gravelcykel

3-6 dagars leveranstid

63 313 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

När Open dök upp på marknaden så var det genom att lansera en av de absolut lättaste MTB-ramarna. Nu revolutionerar de Gravelmarknaden med modellerna WI.DE och U.P samt den lättare modellen U.P.P.E.R.
Open U.P.P.E.R är ca 180 gram lättare Open U.P.

Vi på CykelCity har alltid haft en förkärlek för Open. Ett mindre cykelmärke som vill förbli små men med stora hjärtan. Andy och Gerard, männen bakom Open, har helt enkelt designat ramen som de själva vill cykla på och lyckats ruskigt bra. En klockren gravelram som används dagligen av 90% i vår personal.

Custom
Vi bygger cykeln helt efter dina behov och önskemål. Vill du ha 700c eller 650b? En eller två klingor? Elektroniska eller mekaniska växlar? Vilken utväxling passar just dig? Om du inte riktigt vet så kan vi rekommendera utifrån dina favoritrundor och dina mål. Vare sig det är Cykelvasan, KOM-hunt eller intervaller uppför Hammarbybacken som gäller. Vill du ta steget längre och göra din Open ännu mer unik så finns alla Openramar att välja som RTP (Ready to paint). Prata med oss, så hjälper vi dig hitta rätt Open-specifikation för just din drömcykel.

Byggd för feta däck
Ramen är byggd för att upplevas på ungefär samma sätt oavsett vilken typ av hjulstorlek och däckbredd som du använder. Allra bredast däck kan man använda med hjulstorleken 650b, då får 2,1 tum breda däck plats. Med större fälgar på 700c så kan man ha hela 40 millimeter breda däck utan någon större skillnad i geometri.

Q-faktor
Genom att sänka infästningspunkten för höger kedjestag så är det också möjligt att använda vevpartier med låg q-faktor, Vroomen har tänkt på allt. Både ram och gaffel är tillverkade i kolfiber och tekniken som kallas TRCinTRS innebär att OPEN har använt olika typer av carbon för att varje del av ramen ska vara optimalt byggd för den typ av belastning den ska utsättas för. Rätt fiber med rätt layup på rätt plats.

Komfort
Sadelstagen är konstruerade för att dämpa de värsta vibrationerna och samtidigt ha hög vridstyvhet i sidled. Alla vajrar är dragna inuti ramen, det blir inte bara snyggare utan det skyddar också vajern från smuts och eliminerar risken att fastna i buskar och annat jobbigt du cyklar förbi på ditt äventyr.

Genomgående axlar
ThruThread är OPENs egenutvecklade genomgående bakaxel som integrerat bakväxelörat i designen och på så sätt lyckats bygga en genomgående 12 mm grov axel som totalt sett blir lättare än en snabbkoppling. Framgaffeln är den nya U-formade Open-gaffeln med genomgående 12 millimeters kolfiberaxel.

Flatmount
ThruThread är OPENs egenutvecklade genomgående bakaxel som integrerat bakväxelörat i designen och på så sätt lyckats bygga en genomgående 12 mm grov axel som totalt sett blir lättare än en snabbkoppling. Den U-formade Open-gaffeln med genomgående 12 millimeters kolfiberaxel är lätt, styv och konstruerad för att du ska kunna använda dig av flatmount bromsar utan adapter. En annan anledning till att ramen är konstruerad för användning av flatmount-bromsar är att det enligt Open ser bättre ut vilket också spelar roll.

Gravel
Ska du bygga en lyxig äventyrsmaskin så är det här ett riktigt bra val. Ska du bygga en riktigt mångsidig landsvägscykel så är det också ett bra val, med 28 mm breda däck sitter du med i de flesta snabbgrupper på Vätternrundan. Det som kallas för Gravel är egentligen bara otroligt användbara cyklar. Byt däck och upptäck helt nya egenskaper. Med en OPEN U.P.P.E.R. kan du vara bland de snabbaste på både Vättern och Cykelvasan och korsa en kontinent däremellan. Ramen väger 880 gram.

RTP (Ready-to-paint)
Med en Open U.P.P.E.R. RTP (Ready-to-paint) ram kan du själv välja utseendet på din cykel. Det är bara dina idéer som sätter begränsningarna för mönster och färg.
Vi kan erbjuda customlackering läs mer här >> 


Denna specifikation är endast ett förslag, vi bygger cykeln efter ditt behov och önskemål.

Ram: OPEN U.P.P.E.R. kolfiber
Framgaffel: Open U-turn kolfiber
Växelreglage: Shimano GRX 81o
Vevparti: Shimano GRX 810 Single
Bakväxel: Shimano GRX 810
Framväxel: Ingen
Bromsar: Shimano GRX 810
Kassett: Shimano Ultegra 11d
Kedja: Shimano HG-701 11d
Hjul: Hope 20five 700c eller Hope Fortus 650b
Däck: WTB 700c eller 650b
Styre: Deda Zero
Styrstam: Deda Zero
Sadel: Specialized Power Comp
Sadelstolpe: Deda Zero 100 alu
Styrlinda: Deda
Färg: Svart eller RTP (olackad)
Storlekar: S, M, L, XL

Cykeln på bilderna har inte denna spec!


Testa eller hyr en Open U.P. För mer information om testkörning och uthyrning klicka här >> 

För extra inspiration, klicka på länken för att se vilka komponenter som andra valt att ha på sin Open Opens hemsida eller deras Instagram INGÅR VID CYKELKÖP:
BIKEFITBIKEFIT
Gör att du sitter perfekt på cykeln och minskar risken för skador.
Läs mer >>
SERVICEGARANTILIVSTIDS SERVICEGARANTI
Garanterar att din cykel alltid är i toppskick.
Läs mer >>
AVBETALNINGAVBETALNING
Räntefri avbetalning. Sprid ut kostnaderna och avbetala via Klarna eller Resursbank.
Läs mer >>
 *Värdecheck ingår ej vid köp av custombyggda cyklar.


Inte köpbar i vår webshop. Klicka här

Denna produkt är inte köpbar online. Vissa produkter säljer vi endast i vår fysiska butik på Folkungagatan 126. Om du har några frågor, hör av dig till oss så hjälper vi dig.

Mer information

Mer information

Inte köpbar i vår webshop. Klicka här

Denna produkt är inte köpbar online. Vissa produkter säljer vi endast i vår fysiska butik på Folkungagatan 126. Om du har några frågor, hör av dig till oss så hjälper vi dig.