08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Open New U.P. Shimano Ultegra Di2 R8050 Gravel Cykel

3-6 dagars leveranstid

54 999 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

New U.P. från Open med Ultegra Di2 R8050-utrustning. När Open dök upp på marknaden så var det genom att lansera en av de absolut lättaste MTB-ramarna. Nu revolutionerar de cykelmarknaden med sina Gravelmaskiner. Bakom märket ligger Gerard Vroomen som var med och startade Cervélo.

Plats för breda däck
Open U.P. ramen är byggd för att upplevas på ungefär samma sätt oavsett vilken typ av hjulstorlek och däckbredd som du använder. Allra bredast däck kan man använda med hjulstorleken 650b, då får 2,1 tum breda däck plats. Med större fälgar på 700c så kan man ha hela 40 millimeter breda däck utan någon större skillnad i geometri.

Q-faktor
Genom att sänka infästningspunkten för höger kedjestag så är det också möjligt att använda vevpartier med låg q-faktor, Vroomen har tänkt på allt. Både ram och gaffel är tillverkade i kolfiber och tekniken som kallas TRCinTRS innebär att OPEN har använt olika typer av carbon för att varje del av ramen ska vara optimalt byggd för den typ av belastning den ska utsättas för. Rätt fiber på rätt plats.

Komfort
Sadelstagen är konstruerade för att dämpa de värsta vibrationerna och samtidigt ha hög vridstyvhet i sidled. Alla vajrar är dragna inuti ramen, det blir inte bara snyggare utan det skyddar också vajern från smuts och eliminerar risken att fastna i buskar och annat jobbigt du cyklar förbi på ditt äventyr.

Genomgående axlar
ThruThread är OPENs egenutvecklade genomgående bakaxel som integrerat bakväxelörat i designen och på så sätt lyckats bygga en genomgående 12 mm grov axel som totalt sett blir lättare än en snabbkoppling. Den U-formade Open-gaffeln med genomgående 12 millimeters kolfiberaxel är lätt, styv och konstruerad för att du ska kunna använda dig av flatmount bromsar utan adapter. En annan anledning till att ramen är konstruerad för användning av flatmount-bromsar är att det enligt Open ser bättre ut vilket också spelar roll.

Gravel
Ska du bygga en lyxig äventyrsmaskin så är det här ett riktigt bra val. Ska du bygga en riktigt mångsidig landsvägscykel så är det också ett bra val, med 28 mm breda däck sitter du med i de flesta snabbgrupper på Vätternrundan. Det som kallas för Gravel är egentligen bara otroligt användbara cyklar. Byt däck och upptäck helt nya egenskaper. Med den Open U.P. kan du vara bland de snabbaste på både Vättern och Cykelvasan och korsa en kontinent däremellan. Ramen väger 1040 gram.


Ram: OPEN NEW U.P kolfiber
Framgaffel: Open U-turn kolfiber
Växelreglage: Shimano Ultegra Di2 R8070
Vevparti: Shimano Ultegra R8000
Bakväxel: Shimano Ultegra Di2 R8050
Framväxel: Shimano Ultegra Di2 R8050
Bromsar: Shimano Ultegra R8070
Kassett: Shimano Ultegra R8000 11d
Kedja: Shimano HG-701 11d
Hjul: Hope 20five
Däck: WTB Riddler 700x37mm
Styre: Deda Zero
Styrstam: Deda Zero
Sadel: Specialized Power Comp
Sadelstolpe: Deda Zero 100 alu
Styrlinda: Deda
Färg: Blå eller grön
Storlekar: S, M, L, XL


Denna specifikation är endast ett förslag, vi bygger cykeln efter ditt behov och önskemål.
Vill du ha 700c eller 650b? En eller två klingor? Elektroniska eller mekaniska växlar? Vilken utväxling? Prata med oss, så hjälper vi dig att hitta rätt Open-specifikation för din drömcykel.

Cykeln på bilderna har inte denna spec!

När du köper en Open hos oss ingår montering, Bikefit och livstids servicegaranti. (Värdecheckar ingår ej).

För extra inspiration, klicka på länken för att se hur andra har valt att lacka sina Open-cyklar Opens hemsida eller deras Instagram

Mer information

Mer information