08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Oakley ARO 7 Mips TT Cykelhjälm Vit

Ordinarie pris 4 799 kr

Special Price 2 999 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Oakley har länge haft stark anknytning till cykelbranschen. Det började redan 1984 då man försedde proffscyklister med handtag. Det som företaget är mest kända för är sina karakteristiska sportglasögon som kommit att bli välkända världen över. Till säsongen 2018 har Oakley tagit steget in i hjälmbranschen och producerat en serie som heter ARO.

Aero is everything är ledorden när Oakley utvecklat ARO 7 Mips. Hjälmen har en god passform som medhjälp av Boa spännet går att finjustera in i minsta detalj.

Hjälmen är utrustad med ett EPS skum och MIPS Brain Protection system. EPS skummet absorberar smällar och vibrationer mot hjärnan. MIPS systemet ger huvudet ett av de bästa skydden på marknaden. MIPS som sitter innanför EPS skummet dämpar rotationen vid våld mot huvudet och kan på så sätt skydda hjärnan mer än en hjälm utan systemet. MIPS utvecklades av en grupp forskare på det Biomekaniska Institutet på KTH och är nu måttstocken för skydd mot rotationsvåld i hjälmar över hela världen. Det skyddar hjärnan effektivt vid krascher både i högre och lägre hastigheter. Vid en cykelolycka där huvudet träffar marken rör sig kroppen oftast både framåt och ner mot marken, då kan hjärnan utsättas för skadligt rotationsvåld.

X-STATIC fodringen i pannan absorberar effektivt fukt och hämmar tillväxten av bakterier för att hålla din hjälm fräsch längre. Hjälmens aerodynamik är framtagen med Oakleys ingenjörer och tillsammans med den goda ventilationen får du en hjälm som är designad för att mata tempo där hjälmens former är inspirerade från racerbilar.

För att toppa det hela har hjälmen ett integrerat visir som är utbytbar. I detta paket ingår Oakleys Prizm lins och en Oakley klar lins. Prizm visiret är framtaget för att ge ökad kontrast av omgivningen och fungerar perfekt vid ljusa förhållanden. Det klara visiret är perfekt för mörkare dagar.

- Former hämtade från racerbilar
- Mips system
- EPS skum
- Polykarbonat skal
- Boa spänne
- Ingår prizm och klart visir