08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Oakley ARO 5 Mips Cykelhjälm Svart

Ordinarie pris 2 399 kr

Special Price 1 699 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Oakley är mest känt för sina högkvalitativa sportglasögon som man kan se på atleter över hela världen. Nu har företaget breddat sin repertoar och satsar på cykelhjälmar.

Vid tillverkning av Oakley ARO 5 Mips har Oakley tagit hjälp av sina tidigare designade hjälmar inom alpinskidåkning. Fokus vid utveckling av Oakley ARO 5 Mips har legat på att tillverka en säker hjälm med aerodynamiska egenskaper.

Säkerhet
Hjälmen är utrustad med ett EPS skum och MIPS Brain Protection system. EPS skummet absorberar smällar och vibrationer mot hjärnan. MIPS systemet ger huvudet ett av de bästa skydden på marknaden. MIPS som sitter innanför EPS skummet dämpar rotationen vid våld mot huvudet och kan på så sätt skydda hjärnan mer än en hjälm utan systemet. MIPS utvecklades av en grupp forskare på det Biomekaniska Institutet på KTH och är nu måttstocken för skydd mot rotationsvåld i hjälmar över hela världen. Det skyddar hjärnan effektivt vid krascher både i högre och lägre hastigheter. Vid en cykelolycka där huvudet träffar marken rör sig kroppen oftast både framåt och ner mot marken, då kan hjärnan utsättas för skadligt rotationsvåld.

Aerodynamik
Oakley ARO 5 Mips är designad för cykling i höga hastigheter och det yttre skalet är konstruerat i polykarbonat för att ge både en hjälm med låg vikt och god ventilation.

Som grädde på moset har hjälmen ett Boa spänne i nacken för att ge bästa möjliga passform och X-STATIC fodringen i pannan absorberar effektivt fukt och hämmar tillväxten av bakterier för att hålla din hjälm fräsch längre.

- Mips system
- EPS skum
- Polykarbonatskal
- Boa spänne
- Vikt: 300g i strl medium