Laddar...
Varumärke: CRANKBROTHERS

Crankbrothers Mallet E Enduro MTB Pedaler

EAN 641300159908
Art Nr CB15990
Stock status
Finns få i lager
1 849,00 kr
Crankbrothers breda pedalsortiment erbjuder klockrena färger och former för all typ av cykling i varierande terräng. Mallet E är speciellt framtagen för enduro genom dess specifika detaljer, funktioner samt stabilitet. Plattformen runt eggbeater-pedalen är konkavt konstruerad tillsammans med 6 justerbara pinnar, omgiven av en räfflad plattform för optimalt grepp både i- och urklickat. 4-sided entry-funktionen garanterar smidig klick-in så du kan känna dig trygg i de lerigaste förhållandena och låta all fokus stanna på stigen framför dig. Mallet E erbjuder det bästa av två världar. En stabil plattformspedal i nästintill helstorlek för maximalt grepp kombinerat med ett genialiskt click-in system för effektiv prestanda i alla lägen. Kör så det ryker!


- Plattform i stryktålig aluminium
- 6 justerbara skruvar för extra grepp
- Konkav och räfflad anläggningsyta runt pedalen för stabilitet
- Avfasade kanter
- 4-sided entry
- 419 gram paret
- För MTB och gravelTIPS:

PEDALMONTERING
Kom ihåg att alltid fetta in pedalgängorna med fett innan de monteras på vevarmen. Eftersom pedalaxeln är av stål och vevarmen av aluminium blir det näst intill omöjligt att få av pedalerna efter några år om man glömt fettet. Om pedalaxeln är av titan så använd med fördel kopparpasta istället. Kom ihåg att vänster pedal är gängad moturs och höger pedal är gängad medurs.

PEDALKLOSSENS PLACERING
Klossens placering under foten är viktig för hur du kommer att prestera på cykeln. Ergonomi och kraftöverföring på verkas av dess position. Därför är det viktigt med en bra grundinställning av klossen. Detta hjälper vi till med och dessutom ger vi tips om hur du kan finjustera klossens position. Sedan är det bara ut och cykla och göra finjusteringar vid behov. Kom in i butiken eller slå en signal om du har frågor.