08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Zipp 404 Disc NSW Kanttråd Tubeless Carbon Cykelhjul

3-6 dagars leveranstid

Ordinarie pris 32 999 kr

Special Price 31 499 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Zipp är en av de mest välrenommerade hjultillverkarna i världen. Pratar man hjul nämner man Zipp. Zipp 404 Disc NSW är utvecklade i Zipps topphemliga så kallade the nest. Det är här företagets mest avancerade testande samt utvecklande sker och det är inte alla inom Zipp som har tillgång till denna plats. Zipp 404 Disc NSW Tubeless har Zipps senaste utvecklade nav, världsledande aerodynamik och en bromsverkan som gör att bromsningen blir riktigt effektiv.

Tubeless:
Att köra tubeless minskar risken för att få genomslagspunka och ger ökad möjlighet att köra lägre däcktryck vilket bidrar till bättre grepp i kurvor. Zipps tubeless fälgar har en 19 mm innerbredd och Zipp själva rekommenderar att dessa hjul används med 28 mm däck för optimal aerodynamik.

Naven:
Med Cognition naven har man nått klassledande hållbarhet och förbättrat skydd för hjullagren. Zipp har också tagit bort justeringen av lagerspänningen, som nu monteras för hand i fabriken. Ytterligare en fördel med Cognition navet är att det har en minskad friktion än sina föregångare när man frihjular.

Världsledande aerodynamik:
Zipp 808 Disc NSW har Zipps Firestrike design som ger fälgen en bred och trubbig design. Denna utformning gör att hjulet får en förbättrad aerodynamik och blir mindre känsligt i blåsiga förhållanden. Den ojämna ytan på fälgen är den så kallade Sawtooth dimple designen. Denna design är hämtad från konstruktionen på golfbollar där dimple designen i golfbollen gör att den får en mindre turbulent bana i luften vilket Zipp har applicerat på sina välrenommerade hjul.

Bromsverkan:
Zipp har alltid legat i framkant när det kommer till aerodynamik. Nu är de även världsledande i bromsverkan. Med skivbroms kan du cykla fortare och bromsa senare. Denna konstruktion ser också till att du har bromsverkan oavsett väderförhållande.


- Disc
- Kanttråd
- Tubeless
- 1600 g
- 58 mm hög fälg
- 26,4 mm bred fälg
- Sapim CX-Ray ekrar (24/24, fram/bak)
- Zipps egna Cognition disc nav


Mer information

Mer information