08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Cannondale SystemSix Hi-Mod Red Etap AXS Racercykel 2020

114 999 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Ambitionen hos Cannondale när SystemSix utvecklades var att skapa den snabbaste cykeln i världen. Med unik metod att börja med hjulen lades grunden till optimal aerodynamik. Genom att följa utvecklingen och fokusera på modern däckbredd svarade Cannondale med bredare fälgar som resulterade i minimal övergång från däck till fälg.

Resterande delar av cykeln designades utifrån hjulen för att optimera en komplett aerodynamisk raket. Integrerad styre- och styrstam kombo som uppför sig som ett men har justeringsmöjligheter som två optimerar aerodynamiken och din position. För sitter du bra, presterar du bra.

SystemSix är inte bara en fröjd för ögat. För att vara en riktig race-maskin har den även egenskaper som komfort för många mil i sadeln. Hi-Mod kolfiber ger en ram med ytterligare nivå vad gäller rapphet och styvhet. Ramen produceras bara för skivbroms och har därför lyckats anpassa och förbättra aeroegenskaperna betydligt. Tillsammans med integrerade, aerodynamiska komponenter och en mer slimmad ram kan SystemSix spara 50 watt vid en hastighet av 48 km/h jämfört med traditionella lättviktshojar på marknaden. Om man bara tittar på ramen kan man förstå att den är snabb och sparar in 100 watt utför gentemot traditionella landsvägscyklar. Än mer häpnadsväckande är dock att den även klår många av dem uppför vid en lutning på upp till 6%.

Genom SystemSix har man verkligen gett konkurrenterna en match. Snabbast och extremt aerodynamisk är ord som Cannondale använder för att beskriva detta rymdskepp. Med ett ultrastyvt lättvikts BallisTec Hi-MOD kolfiber levererar SystemSix prestanda som många cyklister endast kan drömma om.

Sram Red eTap AXS trådlösa grupp är det senaste i komponentväg och är mycket mer än ett extra drev på kassetten. Med en 12-delad grupp har Sram Red eTap AXS gått över till en 48/35t utväxling fram och 10/28t på kassetten. Detta gör att du får i princip både kompakt (50/34) och raceutväxling (53/39) på en och samma drivlina. Sram har även ökat storleken på trissorna på bakväxeln för effektivare växlingar och skalat/slimmat designen på framväxeln för att ge plats för bredare däck. Utrustad med Sram Red eTap AXS hydrauliska skivbromsar som är pålitliga i alla väder samt 64mm höga kolfiberhjul från KNØT som skär genom vinden tillsammans med den aerodynamiska ramen.

SystemSix är resultatet och med grym prestanda är modellen en av de snabbaste UCI godkända cykel på marknaden.


Ram: SystemSix, BallisTec Hi-MOD Carbon, integrated cable routing w/ Switchplate, SAVE, PF30a, flat mount disc, 142x12 Speed Release thru-axle
Framgaffel: SystemSix, BallisTec Hi-MOD Carbon, 1-1/8 - 1-1/4 steerer, 12x100mm Speed Release thru-axle
Växelreglage: SRAM RED eTap AXS HRD, 2x12
Bromsar: SRAM RED eTap AXS HRD, 160/160mm Centerlock rotors
Framväxel: SRAM RED eTap AXS, braze-on
Bakväxel: SRAM RED eTap AXS
Kassett: SRAM XG-1290, 10-28, 12-speed
Kedja: SRAM RED, 12-speed
Vevparti: SRAM RED Carbon, 48/35
Hjul: HollowGram KNØT 64 Rim, Carbon, 20h front, 24h rear, 64mm deep, 21mm ID, tubeless ready
Däck: Vittoria Rubino Pro Speed, 700 x 23
Sadel: Prologo Dimension NDR, 143mm width, Tirox rails
Styrstam: Cannondale KNØT SystemBar, alloy w/ cable cover
Styre: Cannondale KNØT SystemBar, carbon, 8deg pitch adjust
Sadelstolpe: Cannondale KNØT Carbon, 330mmHerr eller damcykel? Vad är skillnaden?
Cannondale har samma geometri på dam- respektive herrcyklar. Skillnaden är oftast att på en dammodell sitter det en lite bredare sadel och att de kan finnas i mindre ramstorlekar (t.ex 44cm).

Damer och herrar, långa som korta, breda som smala. Vi ser alla olika ut och med facit i hand kan kroppsbyggnaden skilja minst lika mycket inom de olika könsrollerna som mellan dem. Det är din unika kroppskonstruktion som bestämmer vilken storlek som passar just dig, inte beroende på om du är man eller kvinna. Kvinnor har i regel bredare bäckenben och kan behöva en bredare sadel...that's it.

Vi ser till att du får rätt modell och storlek på din cykel och att den blir rätt anpassad för just dig. Vi anser att det är viktigt med Bikefit, därför ingår det vid köp av cykel från oss och det är mindre viktigt om du väljer en dam- eller unisexmodell.
Inte köpbar i vår webshop. Klicka här

Denna cykel eller produkt är inte köpbar online. Självklart kan du köpa en cykel av oss oavsett var i Sverige du bor, vi skickar över hela landet. Däremot säljer vi inte cyklar direkt i vår webbshop. Vi tycker att ett cykelköp är så pass viktigt att vi vill prata med dig och veta mer om dina önskemål och hur du har kommer att använda cykeln. Är storleken rätt osv? Vill du köpa en cykel av oss men inte bor i närheten av vår butik: ring eller maila oss så hjälper vi dig med att hitta rätt cykel!
Ingår vid cykelköp:
BIKEFIT
BIKEFIT

Gör att du sitter perfekt på cykeln och minskar risken för skador. 
Läs mer >>

SERVICEGARANTI
LIVSTIDS SERVICEGARANTI

Garanterar att din cykel alltid är i toppskick. 
Läs mer >>

VÄRDECHECK
VÄRDECHECK

För varje 10 000kr du köper cykel för får du 500kr att köpa kläder eller skor för. 
Läs mer >>

AVBETALNING
AVBETALNING

Räntefri avbetalning. Sprid ut kostnaderna och avbetala via Klarna eller Resursbank.
Läs mer >>