08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Cannondale SystemSix Hi-Mod Red Etap AXS Racercykel 2019

114 999 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

SystemSix är inte bara en fröjd för ögat. För att vara en riktig race-maskin har den även egenskaper som komfort för många mil i sadeln. Hi-Mod kolfiber ger en ram med ytterligare nivå vad gäller rapphet och styvhet. Genom att enbart producera ramen för skivbroms har Cannondale lyckats förbättra aeroegenskaperna och tillsammans med integrerade bromsar, aero sadelstolpe och en mer slimmad ram kunnat spara 50 watt vid en hastighet av 48 km/h jämfört med en traditionell lättvikts hoj som t.ex. Cannondale Supersix. Om man bara tittar på ramen förstår man varför den är snabb och sparar in 100 watt utför gentemot traditionella landsvägscyklar. Än mer häpnadsväckande är dock att den även klår många av traditionella landsvägscyklar uppför vid en lutning på upp till 6%.

När det kommer till komponenterna har Cannondale utrustat denna cykel med sitt egna märke KNOT, styre, styrstam och sadelstolpe. Allt för att kunna integrera och optimera komponenterna så mycket som möjligt i ramen. Denna kombination tillsammans med SystemSix aero egenskaper smälter samman för att säkerställa optimal aerodynamik. Hjulen Hollowgram KNOT 64 har en djupare kolfiberfälg som skär genom vinden med minimal turbulens i kantvind. Växlingar som är distinkta och exakta samt skivbromsar som bromsar oavsett förhållanden står Sram Red eTAP AXS för.

Sram Reds 12-delade eTAP grupp AXS är det senaste i komponentväg och är mycket mer än en extra krans på kassetten. Både trådlöst och låg vikt i ett. Med en 12-delad grupp har Sram Red eTAP AXS gått över till en 48/35t utväxling fram och 10/28t på kassetten. Detta gör att du får i princip både kompakt (50/34) och raceutväxling (53/39) på en och samma drivlina. Med det så kallade Orbitchain-systemet får du mjukare växling med framväxeln, mindre steg mellan varje växel och en bakväxel som har förbättrade lager som är mer tåliga mot väta och smuts. Sram har även ökat storleken på trissorna för effektivare växlingar. För att få plats med bredare däck har framväxeln blivit mer slimmad i designen.

Sram är ensamma om att ha en helt trådlös grupp där just trådlösheten skapat vissa frågetecken kring signalen mellan de olika komponenterna. eTAP AXS har en starkare signal mellan reglage, fram- och bakväxel än tidigare vilket ger snabba och distinkta växlingar där de löstagbara batterierna som sitter på fram- och bakväxel vid full laddning klarar upp emot 1000 km. Med möjlighet att köra så pass många timmar i sadeln krävs det att komforten är på topp. Detta har Sram tänkt på och gett reglagen en ergonomisk uppdatering så de nu ger en skönare känsla för handen och med en enda växelpaddel per sida är det enkelt att hamna rätt i växlarna även med stora bulsiga handskar.

Hjärtat i Sram Red Etap AXS är appen, både för IOS och Android, som erbjuder oöverträffade nivåer av specialanpassning. Appen ansluter till reglage och fram samt bakväxel för att anpassa komponenterna efter dina egna preferenser. Appen kan också användas för att kontrollera batterinivå, service meddelanden, uppdatera programvaran eller till och med installera och kontrollera en dropper post från eTAP AXS blipbox.

Marknaden har länge undrat över varför Cannondale länge dröjt med en aero cykel. Men nu kan man förstå att tiden som de lagt ner i forskning och utveckling både på vägen men också i vindtunnel varit mödan värt. SystemSix är resultatet och den snabbaste tillgängliga UCI godkända cykeln på marknaden.

Ram: SystemSix, BallisTec Hi-MOD Carbon, integrated cable routing flat mount disc, 142x12 Speed Release thru-axle
Framgaffel: SystemSix, BallisTec Carbon, Speed Release thru-axle
Växelreglage: Sram Red eTAP AXS Hydraulic
Bromsar: SRAM RED eTAP AXS, hydraulic disc, 160mm/160mm
Framväxel: SRAM RED eTAP AXS, 12-delat
Bakväxel: SRAM RED eTAP AXS, 12 delat
Kassett: SRAM RED XG-1290, 12-delat, 10-28t
Kedja: SRAM RED 12-delat
Vevparti: SRAM RED AXS, 48/35T
Hjul: Cannondale HollowGram KNØT64, Carbon
Däck: Vittoria Rubino Pro Speed, 26mm
Sadel: Prologo Dimension, Tirox rails
Styrstam: Cannondale KNØT SystemBar
Styre: Cannondale KNØT SystemBar
Sadelstolpe: Cannondale KNØT Carbon


Vill du köpa cykel från vår webshop? Klicka här

Självklart kan du köpa en cykel av oss oavsett var i Sverige du bor, vi skickar över hela landet. Däremot säljer vi inte cyklar direkt i vår webbshop. Vi tycker att ett cykelköp är så pass viktigt att vi vill prata med dig och veta mer om dina önskemål och hur du har kommer att använda cykeln. Är storleken rätt? Passar komponenterna dig? Vill du köpa en cykel av oss men inte bor i närheten av en av våra butiker: ring eller maila oss så hjälper vi dig med att hitta rätt cykel!
Ingår vid cykelköp:
BIKEFIT
BIKEFIT

Gör att du sitter perfekt på cykeln och minskar risken för skador. 
Läs mer >>

SERVICEGARANTI
LIVSTIDS SERVICEGARANTI

Garanterar att din cykel alltid är i toppskick. 
Läs mer >>

VÄRDECHECK
VÄRDECHECK

För varje 10 000kr du köper cykel för får du 500kr att köpa kläder eller skor för. 
Läs mer >>

AVBETALNING
AVBETALNING

Räntefri avbetalning. Sprid ut kostnaderna och avbetala via Klarna eller Resursbank.
Läs mer >>