08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Cannondale SuperSix Evo Disc Force Etap AXS Racercykel 2020

Ordinarie pris 66 199 kr

Special Price 52 999 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Cannondale har nu tagit steget längre och verkligen gått till grunden för att förbättra den redan utmärkta modellen SuperSix. Den nya SuperSix EVO kommer nu med aerodynamiska inslag lånat från deras raket SystemSix och minskat luftmotståndet med 30% jämfört med den föregående SuperSix.

Ramen har bland annat fått aerodynamiska former, invändig kabeldragning samt sänkta bakstag. HollowGram KNØT styr- och styrstamskombon döljer kablar och förbättrar cykelns aerodynamik och följsamhet. De sänkta bakstagen bidrar till ökad komfort och förbättrar aerodynamiken. Cykeln är försedd med dold sadelstolpsklämma och en ny aerodynamisk sadelstolpe. Denna kombination har gjort nya SuperSix Evo hela 18% mer komfortabel. Om inte det skulle räcka så klarar den nya ramen upp till 30mm däck utan problem.

Dubbla monteringsmöjligheter av flaskhållare på underröret. Välj mellan en mer aerodynamisk lägre placering om du kör singelflaska eller en högre traditionell montering som ger plats för två flaskor för de lite längre turerna.

Sram force eTap AXS trådlösa grupp är det senaste i komponentväg och är mycket mer än ett extra drev på kassetten. Med en 12-delad grupp har Sram Force eTap AXS gått över till en 48/35t utväxling fram och 10/33t på kassetten. Detta gör att du får i princip både kompakt (50/34) och raceutväxlingen (52/36) på en och samma drivlina. Sram har även ökat storleken på trissorna på bakväxeln för effektivare växlingar och slimmat designen på framväxeln för att ge plats för bredare däck. Utrustad med Sram Force eTap AXS hydrauliska skivbromsar som är pålitliga i alla väder.

Är du på jakt efter en lätt klättrarcykel som flyger uppför backen men som samtidigt skär genom vinden på rakorna och nedför så har du hittat rätt. Nya SuperSix EVO har egenskaper som lättvikt, rapp, aerodynamisk och bekväm.


Ram: All-New, BallisTec Carbon, integrated cable routing w/ Switchplate, 142x12 Speed Release thru-axle, SAVE, PF30a, flat mount disc, integrated seat binder
Framgaffel: All-New, BallisTec Carbon, SAVE, 12x100mm Speed Release thru-axle, flat mount disc, internal routing, 55mm offset (47-54cm) 45mm offset (56-62cm)
Växelreglage: SRAM Force eTap AXS HRD, 2x12
Bromsar: SRAM Force eTap AXS, 160/160mm Centerlock rotors
Framväxel:SRAM Force eTap AXS, braze-on
Bakväxel: SRAM Force eTap AXS
Kassett: SRAM XG-1270, 10-33, 12-speed
Kedja: SRAM Force eTap AXS, 12-speed
Vevparti: SRAM Force eTap AXS, 48/35
Vevlager: SRAM PF30
Hjul: HollowGram 35, Carbon Clincher Disc, 19mm inner, 35mm deep, tubeless ready
Däck: Vittoria Rubino Pro Bright Black, 700 x 25c
Sadel: Prologo Dimension STN NDR, steel rails
Styrstam: All-New HollowGram KNØT, alloy w/ cable cover, -6 deg.
Styre: HollowGram SystemBar SAVE, Carbon, 8 deg. pitch adjust
Sadelstolpe: All-New HollowGram 27 SL KNØT, carbon, 2 bolt clamp, 330mm


Herr eller damcykel? Vad är skillnaden?
Cannondale har samma geometri på dam- respektive herrcyklar. Skillnaden är oftast att på en dammodell sitter det en lite bredare sadel och att de kan finnas i mindre ramstorlekar (t.ex 44cm).

Damer och herrar, långa som korta, breda som smala. Vi ser alla olika ut och med facit i hand kan kroppsbyggnaden skilja minst lika mycket inom de olika könsrollerna som mellan dem. Det är din unika kroppskonstruktion som bestämmer vilken storlek som passar just dig, inte beroende på om du är man eller kvinna. Kvinnor har i regel bredare bäckenben och kan behöva en bredare sadel...that's it.

Vi ser till att du får rätt modell och storlek på din cykel och att den blir rätt anpassad för just dig. Vi anser att det är viktigt med Bikefit, därför ingår det vid köp av cykel från oss och det är mindre viktigt om du väljer en dam- eller unisexmodell.