08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Zipp 454 NSW Kanttråd Carbon Cykelhjul

3-6 dagars leveranstid

Ordinarie pris 43 999 kr

Special Price 36 999 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Det är inte ovanligt att företag hämtar inspiration från djurlivet när det kommer till designen på deras produkter. I Zipps fall har de hämtat inspiration från valar och hajar när de utvecklat sina 454 NSW hjul. Dessa hjul är utvecklade i Zipps topphemliga så kallade the nest. Det är här företagets mest avancerade testande samt utvecklande sker och det är inte alla inom Zipp som har tillgång till denna plats. Zipp 454 NSW har Zipps senaste utvecklade nav, världsledande aerodynamik och en bromsyta som gör att bromsningen blir riktigt effektiv.

Naven
Med Cognition naven har man nått klassledande hållbarhet och förbättrat skydd för hjullagren. Zipp har också tagit bort justeringen av lagerspänningen, som nu monteras för hand i fabriken. Ytterligare en fördel med Cognition navet är att det har en minskad friktion än sina föregångare vid frihjuling.

Världsledande aerodynamik
Anledningen till att Zipp har hämtat inspiration ifrån valar är att deras fenor har en ojämn form vilket ger dem möjligheten att snabbare röra sig i cirklar. Denna form har man överfört på Zipp 454 NSW vilket gjort att de fått en sawtooth profil som gör att de är mer stabila i kantvind och har en förbättrad aerodynamik jämfört med den traditionella formen på ett hjul. Den ojämna ytan på fälgen är den så kallade Sawtooth dimple designen. Denna design var tidigare hämtad från konstruktionen på golfbollar men forskningen har visat på att dimple designen på hajars skin är ännu effektivare på att reducera luftmotståndet.

Bromsverkan
Zipp har alltid legat i framkant när det kommer till aerodynamik. Nu är de även världsledande i bromsverkan. Deras Showstopper design innebär att fälgens bromsyta har en mönstrad yta som ger en förbättrad bromsverkan vid torrt väglag tack vare den ökade friktionen mellan bromskloss och bromsyta. Den mönstrade ytan gör också att vid blött väglag så försvinner vattnet snabbare från fälgen vilket gör att hjulen har en förbättrad bromsverkan även i blött väglag. Att mönstret leder bort vattnet vid blött väglag är väldigt likt hur grovt mönstrade däck leder bort vattnet från däcken hos en formel 1 bil.

- Kanttråd
- 1525 g
- 53/58 mm hög fälg
- 26,4 mm bred fälg
- Sapim CX-Ray ekrar (18/24, fram/bak)
- Zipps egna Cognition nav

Mer information

Mer information