08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Specialized S-Works Renegade 2Bliss Mtb Cykeldäck

Ordinarie pris 599 kr

Special Price 420 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Specialized S-Works Renegade är svaret för snabba, torra långlopp. Med S-Works på hjulen förstår man att däcken har stor betydelse för hur lätt det rullar. S-Works modellen består av en nylonstomme som gör det till ett av de lättaste och snabbaste däcken när det kommer XC. Vikten på däcken hålls låg genom att minska mängden gummi vilket också resulterar i ett mer lättrullat däck.

Med rullmotstånd och vikt i världsklass erbjuder S-Works Renegade fart åt alla som älskar att köra riktigt snabba stigar och hårdpackad terräng. Detta däck ger snabbhet och grepp uppför, utför, i kurvor samt under hårda inbromsningar. Tack vare det noga utvalda lättrullade mönstret och perfekt placerade sidodubbarna. Vikbara och tubeless ready så att du kan köra slanglöst och ytterligare förbättra däckets egenskaper och dessutom minimera risken för genomslagspunktering.


- S-Works
- Superlätt
- Tubeless (2bliss Ready)
- Gripton-gummiblandning
- Vikbart
- 29x2.3 575 gram


För att tydliggöra vad de olika beteckningarna innebär kommer här en snabbguide på Specialized-däcken:

S-WORKS
- Specializeds lättaste stomme för absolut lägsta vikt och rullmotstånd. Bestående av 120 TPI för oslagbar följsamhet och känsla. Det ultimata lättviktsdäcket för racing.

CONTROL
- Control erbjuds i samma utförande som S-Works men med 60 TPI. Därav en något tjockare stomme som resulterar i ett högt presterande lättviktsdäck med extra skydd mot skärsår.

GRID
- En stomme för lite tuffare terräng. Om du värdesätter ett bättre punkteringsskydd (ca:30% ökat skydd mot skärsår gentemot Control) alternativt om du föredrar en stabilare stomme för att kunna pressa däcket hårdare i kurvorna.

GRID TRAIL
- Grid Trail-stommen är styv för bästa kontroll vid lågt däcktryck samt medför ett ytterligare förstärkt punkteringsskydd. Perfekt för aggressiva stigar då däcket erbjuder 15% bättre skydd mot snake bite och hela 30% bättre punkteringsskydd gentemot GRID.

GRID GRAVITY
- Däcket framtaget för enduro och downhill. Med dubbla lager cord tillsammans med ett extra lager gummi längst sidoväggarna får du ett däck med extremt bra punkteringsskydd och stabilitet samtidigt som du bibehåller nästintill samma rullegenskaper som Grid Trail.

GRIPTON T5/T7/T9
- Gripton står för Specializeds egna gummiblandning. Ett grymt recept optimerat för lågt rullmotstånd, högt mekaniskt grepp och för att filtrera bort vibrationer och ojämnheter. För att anpassa däcket ytterligare och skräddarsy dess egenskaper erbjuder Specialized Gripton T5, T7 eller T9. T5 är den hårdaste gummiblandningen med absolut snabbast rull medan T7 är en balanserad blandning för dig som prioriterar grymt fäste men med lite bättre slitstyrka. T9 är den absolut mjukaste blandningen och ger ett extremt bra grepp i alla situationer och temperaturer.